FILMEZZUNK.HU
A 20 legjobb karácsonyi film, amit mindenképpen látnod kell

A 20 legjobb karácsonyi film, amit mindenképpen látnod kell

12510

15. Polar Expressz /Polar Express, 2004/

Eme karácsonyi film főhőse még csak tíz éves, de már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal csillogó fekete vonat áll meg közvetlenül a házuk előtt. A kalauz azt mondja, egyenest érte jöttek. Miután hitetlen hősünk habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul: apró, pizsamás utasaival az Északi-sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot.

Polar Expressz /Polar Express, 2004/

14. Szellemes karácsony /Scrooged, 1988/

Cross (Bill Murray), az IBC tévétársaság rideg szívű elnöke számára a siker és a pénz a legfontosabb. Beosztottjai rettegik, a konkurencia csodálja. Az érzelmekre nemigen pazarol energiát, a karácsonyt érzelgős felhajtásnak tartja és az ünnepi programba bőven beszerkeszt vért, erőszakot és terroristákat. Ám az adás előtt három szellem jelenik meg nála, hogy szembesítse múltjával és jövőjével.

Szellemes karácsony /Scrooged, 1988/

13. Kiskarácsony mindenáron /Deck the Halls, 2006/

Egy kisváros büszke polgára, Danny (Danny DeVito) elhatározza, hogy az idén olyan boldog karácsonyt szervez, amit még az űrből is irigyelni fognak. Annyi kis fényes villanykörtével akarja feldíszíteni házát, hogy a marslakók is jól lássák. Szomszédját, Steve-et (Matthew Broderick) ez a terv rettentően bosszantja és mindenképpen meg akarja akadályozni. A frontvonalak egyértelműek, a lövészárkokat kiásták. Két elvetemült családapa mindenre kész, hogy pokollá tegye a szomszédja életét.

Kiskarácsony mindenáron /Deck the Halls, 2006/

12. Tapló Télapó /Bad Santa, 2003/

Egy nagyon bunkó, ám annál viccesebb karácsonyi film! Willie (Billy Bob Thornton) minden évben áruházi Mikulásnak öltözik. A piros köpeny alatt azonban valójában egy kasszafúró bújik meg, aki mindig karácsony estére időzíti a nagy fogását. Amikor a vásárlók hazamennek a bevásárló központból, a Mikulás és bűntársa, a találékony és ügyes Manó – a törpe növésű Marcus – feltörik az áruház széfjét, és odébb állnak a zsákmánnyal. A Mikulás és társa ez évi akcióját azonban veszély fenyegeti az idegesítő üzletvezető, a bolti detektív, a szexis Mikulás-rajongó és az ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kis srác személyében.

Tapló Télapó 2 (Bad Santa 2, 2016) - Előzetes

11. Jégvarázs /Frozen, 2013/

A szívtelen jégkirálynő Elsa által, Anna és nővére elátkozva él. Ha azt akarják, hogy az átok elmúljon róluk, akkor egy hosszú és veszélyes utat kell végigjárniuk. Az úton Anna kíséretében egy hegymászó és egy hóember is társ lesz. A valaha volt legtöbb bevételt generáló karácsonyi film!

Jégvarázs (Frozen, 2013)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·