FILMEZZUNK.HU
A 20 legjobb karácsonyi film, amit mindenképpen látnod kell

A 20 legjobb karácsonyi film, amit mindenképpen látnod kell

12512

5. Kelekótya karácsony /Christmas with the Kranks, 2004/

Luther Kranknek (Tim Allen) tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a decembertáji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen – hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul.

Kelekótya karácsony /Christmas with the Kranks, 2004/

4. Karácsonyi vakáció /National Lampoon’s Christmas Vacation, 1989/

A Griswold család kész az év legnagyobb családi ünnepére, a karácsonyra. Mindenki sürög-forog, vásárol és csomagol. Mindenki kitűnő ajándékokat vett a többieknek, és mindenki igyekszik titokban tartani, hogy mit is szán szeretteinek. Ismerve a Griswold családot, tudható, hogy közeleg a katasztrófa. Ahol a Griswoldok megjelennek, onnan az emberek azonnal menekülni kezdenek, mert körülöttük minden leomlik, összedől, kigyullad, elpusztul. Vajon képes-e egy család romba dönteni a karácsonyt?

Karácsonyi vakáció /National Lampoon's Christmas Vacation, 1989/

3. Holiday /The Holiday, 2006/

A dobogó legalsó fokára a Holiday című karácsonyi film fért fel. Két fiatal nő, két összetört szív. Iris (Kate Winslet) reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda (Cameron Diaz) rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.

2. Segítség, apa lettem /The Family Man, 2000/

Az ezüstérmes karácsonyi film. Jack Campbell (Nicolas Cage) egyszer már a karriert választotta a nyugodt családi élet helyett. Be is jött a számítása, a Wall Street egyik legmenőbb üzletemberévé vált. Egy karácsonyi éjszakán azonban újabb esélyt kap az élettől: egy olyan alternatív életben ébred fel, amiben nem hagyta el egyetemi szerelmét, és New Jersey külvárosában nevelik gyerekeiket. Jack egyáltalán nincs elragadtatva a fordulattól, hogy korábbi élete egyik pillanatról a másikra szertefoszlott, de nincs mit tennie, meg kell próbálnia alkalmazkodni az új helyzethez.

Segítség, apa lettem /The Family Man, 2000/

1. Reszkessetek, betörők! /Home Alone, 1990/

Talán sok meglepetést nem okoztunk vele, de nálunk egyértelműen az aranyérmes karácsonyi film a Reszkessetek, betörők!. Kevin (Macaulay Culkin) szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek – Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.

Reszkessetek, betörők! 1990

12 színész, aki úgy halt meg hirtelen, hogy még be sem mutatták legújabb filmjét

Még egyszer leszögeznénk, hogy a 20 karácsonyi film sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

Szerintetek melyik a valaha volt legjobb karácsonyi film? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon!

(Címlapkép forrása ITT és ITT; Történetek forrása ITT és ITT)

//Noncsi//

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·