FILMEZZUNK.HU
Hírességek, akik koronavírusban vesztették életüket

Hírességek, akik koronavírusban vesztették életüket

15582

Hírességek, akik koronavírusban vesztették életüket

A COVID-19, a koronavírus okozta betegség, már közel 100.000 ember halálához vezetett – beleértve a művészeti és szórakoztatóiparban jól ismert személyeket. Színházi rajongók szerte a világon gyászolják a négyszeres, Tony-díjat nyert drámaírót, Terrence McNally-t, aki a koronavírussal kapcsolatos szövődmények miatt halt meg. Floyd Cardoz, a befolyásos séf, aki széles körben elismert volt a New York-i fine diningben az indiai ízek megismertetéséért, elhunyt, miután pozitív eredményt mutatott az elvégzett koronavírus-teszt, ezzel felrázva az egész étel, -és vendéglátóipart. A következő lista olyan művészeti és szórakoztatóipari ismert embereket sorol fel, akik a koronavírus fertőzésből adódóan vesztették életüket.

(1) Terrence McNally, a négyszeres Tony-díjas drámaíró meghalt az új koronavírus szövődményei miatt.

Hírességek, akik koronavírusban vesztették életüket

Terrence McNally meghalt a floridai Sarasota Emlékkórházban március 24-én. 81 éves volt. A drámaíró tüdőrák túlélő volt és krónikus gyulladásos tüdőbetegségben szenvedett, jelentette be az ABC News. McNally-t elismerték a “Love! Valor! Compassion!” és a “Master Class” című darabjaiért, valamint a “Ragtime” és a “Kiss of the Spider Woman” című zenés filmjeiért. 2019-ben elnyerte a Tony Lifetime Achievement díjat. A díj átvevését követő beszéd során azt mondta a közönségnek: “A színház megváltoztatja a szíveket, azt a titkos helyet, ahol mi mind valóban élünk.”

(2) Manu Dibango, a híres szaxofonos is meghalt, miután COVID-19 pozitív tesztet kapott.

Hírességek, akik koronavírusban vesztették életüket

A Facebook oldala szerint Manu Dibango egy francia kórházban halt meg március 24-én, 86 évesen. A bejelentés megerősítette, hogy a zenész a COVID-19 következtében halt meg. A temetésére szigorúan privát körülmények közt kerül sor, de amint lehetőség lesz rá, megszervezésre kerül egy tiszteletadó megemlékezés is. A kameruni zenész jazzel vette körül magát, miután Párizsba költözött és 1972-ben közismertséget szerzett a “Soul Makossa” nevű slágerével. Zenéjét, amelyben gyakran afrikai ritmusokat használt, karrierje során a globális nagyközönségnek adhatta elő. “A zenében nincs sem múlt, sem jövő, csak a jelen. Nekem a saját időm zenéjét kell megkomponálnom, nem pedig a múltét.”- mondta Dibango az UNESCO Courier magazinnak adott interjúban.

Így folytatta: “Minden alkotóban van valami vámpírszerű: a festészet, irodalom, újságírás mind úgy működik, mint a zene. Egyes zenészek félnek elérni ezt az egyetemiséget. De ha nincs meg ez a perspektíva, akkor miért is vagyunk itt? Mi a kíváncsiság, az energia, a mozgékonyság lényege, ha 70 évig megkötözve élünk egy sarokba szorítva?

(3) Mark Blum, Kétségbeesve keresem Susant” és a You” című filmek szereplője is COVID-19 fertőzésben életét vesztette.

Hírességek, akik koronavírusban vesztették életüket

Mark Blum március 25-én elhunyt a New York Presbyterian nevű kórházban, New Yorkban – jelentette be a Playwrights Horizons színházi társulat. 69 éves volt. A színész a koronavírussal összefüggő szövődmények miatt vesztette életét, egy héttel azután, hogy diagnosztizálták a betegséggel – mondta felesége, Janet Zarish a Los Angeles Times-nak. Elmondása szerint nem tudják hol kerülhetett kontaktusba a vírussal, de megosztotta, hogy a férjének asztmája volt. A Playwrights Horizon volt az első, aki bejelentette Blum halálát, és a színészt régi jó barátnak és kiemelkedően jó művésznek nevezte. A SAG-AFTRA nem sokkal ezután erősítette meg a hírt Twitter oldalukon. Az Obie Díjas színész egy fontos szereplő volt a New York-i színházi közösségben, és a közel 40 éves karrierje során számos film- és televíziós szerepet töltött be.

(4) Floyd Cardoz, a világhírű szakács, a pozitív koronavírus teszteredmény után rövidesen meghalt

Hírességek, akik koronavírusban vesztették életüket

Floyd Cardoz, az az elismert séf, akihez köthető a New York-i éttermeknek való indiai ízvilág bemutatása, elhunyt egy New Jersey-ben lévő kórházban március 25-én, erősítette meg a hírt családja a scroll.in. oldalán. A séf 59 éves volt. A Hunger Inc. Hospitality, Cardoz vendéglátóipari csoportja nyilatkozatot adott ki a “Top Chef Masters” győztesének halálát követően, kijelentve, hogy március 18-án pozitívnak bizonyult a koronavírus tesztje, és New Jersey-ben, a Mountainside Medical Centerben kezelték.

Egy nappal azelőtt, hogy a teszt pozitív eredményt mutatott, Cardoz az Instagram oldalán megosztotta, hogy bejelentkezett a kórházba, miután tünetei közt megjelent a láz is. Oldalán egy fotót is megosztott a kórházról. A Mumbai-ban született séf hozzátette, hogy nemrégiben Indiába utazott, hogy leforgassa a Netflix “Ugly Delicious” című műsorát, de nem erősítette meg, hogy hol volt kitéve a betegségnek. Cardoz négyszeres James Beard-díjjelölt volt, és több kritikusok által elismert éttermet nyitott New Yorkban és Mumbaiban. Miután elterjedt a séf halálának híre, több éttermi vendéglátó, ételkritikus és szakácstársa gyászoló és életéről megemlékező üzeneteket osztott meg.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·