FILMEZZUNK.HU
John Mahon, Monique Mercure és Gregory Tyree Boyce

Egészen elképesztő: újabb három színész halálát jelentették be egy nap alatt

1218

Újabb három színész halálát jelentették be egy nap alatt

Azok után, hogy két napja mi is írtunk három világhírű filmes halálának kapcsán (Lynn Shelton, Michel Piccoli és Geno Silva), egy napra rá újabb három híres színész haláláról kell beszámolnunk, ami egészen tragikus. John Mahon amerikai színész 80 éves korában, Monique Mercure Arany Pálma-díjas kanadai színésznő 89 éves korában, míg az Alkonyat szereplője, Gregory Tyree Boyce 30 éves korában búcsúzott az élők sorából.

John Mahon, Monique Mercure és Gregory Tyree Boyce

John Mahon, Monique Mercure és Gregory Tyree Boyce

John Mahon összesen 79 filmben és sorozatban szerepelt 1973 és 2018 között, első munkáját Az ördögűző-ben kapta, képernyőn utoljára A színfalak mögött-ben láthattuk hosszabban. Gyakran játszott rendőröket, katonákat: olyan ismert filmekben is megjelent, mint az Armageddon, a Szigorúan bizalmas vagy a Zodiákus, miközben olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint például a Kojak, a Knight Rider, a MacGyver, a Baywatch, a Dallas, az X-akták vagy a Star Trek: Enterprise. Életét meghatározta, hogy 12 évesen a járványos gyermekbénulás következtében kilenc hónapra teljesen lebénult, a bal karját később sem tudta rendesen használni. Sokat segített a hasonló hátránnyal induló színészeknek, erről is írt 2014-es önéletrajzában, az A Life of Make Believe: From Paralysis to Hollywood-ban.

Monique Mercure olyan filmekben szerepelt hat évtizedes karrierje során, mint a Robert Altman rendezte Kvintett, David Cronenberg Meztelen ebéd című rendezése és Claude Chabrol The Blood of Others című filmje. Legjobb színésznői Arany Pálma-díját a J.A. Martin photographer című filmért kapta 1977-ben.

Az Alkonyat egyik mellékszereplőjének, Gregory Tyree Boyce halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Boyce mindössze harminc éves volt. A színészt az Alkonyatban ismerhették meg a nézők, de ez a film sem hozta meg számára a várt karriert, lényegében azóta sem kapott még jegyzett mellékszerepeket sem Hollywoodban. Az Alkonyatban azonban egy elég fontos szerep jutott neki. Ő volt az, aki kis híján halálra gázolta autójával Bellát, akit Edward Cullen csak a vámpírképességeinek köszönhetően tudott megmenteni. És ezzel lényegében fel is fedte a titkát.

Hollywood gyászol: Egy nap alatt három világhírű filmes halálát jelentették be


Article Tags: · · ·