FILMEZZUNK.HU
Hit alapú filmek, amik 2020-ban kerültek vagy kerülnek mozikba

Hit alapú filmek, amik 2020-ban kerültek vagy kerülnek mozikba

3749

Hit alapú filmek 2020-ban

A 2019-es évben kivételesen sikeresek voltak a keresztény filmek a piacon. Íme néhány új keresztény alkotás, amely idén érkezett, vagy érkezni fog majd a mozikba.

(1) I Still Believe

A díjnyertes keresztény énekes, Jeremy Camp is jelen volt a róla szóló film premierjén, amely az ő élettörténetét meséli el és azt, hogyan élte túl hite segítségével feleségének elvesztését. A film Camp első feleségének, Mellissa Lynn Henning-Camp-nak az elvesztéséről szól, aki 2001-ben hunyt el petefészekrákban csak egy évvel azután, hogy összeházasodtak. A híres country énekes, Shania Twain játssza Camp édesanyját, Gary Sinise pedig az édesapját. Feleségének szerepét a népszerű tinédzser szerepeket alakító Britt Robertson alakítja, magát az énekest pedig az új-zélandi KJ APA. A film előzetesében azt láthatjuk, hogy Camp, hogyan talál szerelmet, hírnevet és hogyan erősödik meg a hite egy tragédia közepette. A klipben az is látható, hogyan lép fel az énekes a híres Harvest Crusade nevű keresztény fesztiválon, amelyen arra kéri a résztvevőket, imádkozzanak feleségéért, akit rákkal diagnosztizáltak. A filmet Jeremy Camp egyik legnépszerűbb daláról nevezték el. A filmet az amerikai mozikban február 20-án mutatták be.

(2) I Am Patrick

John Rhys-Davies Írország védőszentjéről készült filmben tér vissza, amelyben a főszerepet játssza. A dokudrámát Szent Patrick napján fogják bemutatni a mozikban. A filmet a CBN készítette, amelyben az évszázadok alatt kialakult mítoszokat életrekeltő férfi történetét akarták történelmi szempontból hitelesen bemutatni. A dokumentumfilmben szakértői interjúk és a szentté avatott férfi saját kezű írásai is láthatóak lesznek majd, amelyek segítségével közelebb kerülhetnek a nézők a férfi kereszténységhez való viszonyának fejlődéséhez is.

(3) Home Sweet Home – Otthon Édes Otthon

A keresztény romantikus vígjáték szintén idén debütál. A hit alapú film a modern idők romantikáját mutatja be, amelyben a hitét Hollywoodban is nyíltan felvállaló Candace Cameron Bure és Natasha Bure játszik, Ben Eliott-al a főszerepben. A filmet Washingtonban forgatták. A történetében pedig egy flörtölő baristát mutat be, aki számára már unalmassá válik bájolgó életmódja és keresi, hogyan válhatna teljessé az élete, amikor a kávézóban, ahol dolgozik találkozik egy jóképű férfival, aki nem vevő a bájaira. A barista hölgy kihívásnak veszi a helyzetet és megpróbál közel kerülni a férfihoz, akiről kiderül, hogy egy keresztény missziót vezet, amely során rászorulóknak építenek házakat. A rámenős női főszereplő még azt is “megguglizza” interneten, hogyan kell keresztényként viselkedni, hogy jópontokat szerezhessen a férfinál, de amikor találkozik azokkal, akiknek építik a házakat, másképp kezdi látni a dolgokat. A film szerint rájön, hogy nem tud hamis keresztényként élni és csak akadályozza a jóképű férfit, Jasont abban, hogy segítsen másokon. Ekkor kezdődik karakterfejlődése.

(4) Don’t Say My Name

A “Ne Mondd Ki a Nevem” címet viselő filmet igaz történeten alapozták, amely egy emberkereskedők elől menekülő nő történetét dolgozza fel. Az alkotás Adrianáról szól, aki miután fogva tartói elől elmenekül, keresztények segítségével pedig megpróbálja feldolgozni a vele történeteket. Cameron Arnett, aki a nagysikerű “Overcomer” című filmben is színészkedett egy belbiztonsági nyomozót alakít, aki az emberkereskedelem ellen veszi fel a harcot. A filmben megemlítik, hogy minden percben két gyermeket adnak el szexuális rabszolgaként és 5 percenként 10-et rabolnak el és használnak rabszolgaként. Az UNICEF adatai szerint több mint 1 millió gyermeket adnak el évente. “Az áldozatok 90%-a nem éli túl a vele történteket és nem menekül meg. A maradék 10% hazatér és posztraumás depresszióval, öngyilkossági gondolatokkal küzd, nehezen illeszkedik vissza a társadalomba.” – írja a film honlapja. Az alkotás készítői több túlélővel, hatósági taggal, jogi képviselővel, bíróval és szervezettel beszéltek, akik érintettek a témában. A Belbiztonsági Hivatal pedig tanácsadóként dolgozott velük.

Top 10 keresztény film, amit mindenképp látnod kell

(Forrás: hitradio.hu)


Article Tags: · · · · · ·