FILMEZZUNK.HU
Régi filmek listája - 50 évvel ezelőtt ezek voltak a kedvenceink

Régi filmek listája – 50 évvel ezelőtt ezek voltak a kedvenceink

36493

3. Volt egyszer egy vadnyugat /C’era una volta il West, 1968/

Jill McBain (Claudia Cardinale) férjhez megy, ám mire a vadnyugati kisvárosba érkezik, Frank (Henry Fonda) és bandája legyilkolja családját. Kiderül, hogy nagyszabású telekspekuláció áll a gyilkosságok hátterében, Frank megbízója akarja fölvásárolni a környék telkeit. A nyomorék üzletember számításába azonban hiba csúszik. Először is, a gyönyörű özvegyasszony a történtek ellenére ragaszkodik a birtokához. A másik, hogy Jill oldalán Harmonika (Charles Bronson), a mexikói félvér, és Cheyenne (Jason Robards), a szökött bandita személyében felbukkan két titokzatos figura.

A valaha volt 10 legjobb western film

2. Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany, 1961/

A csinos Holly Golightly (Audrey Hepburn) reggelizés közben a luxusékszerbolt kirakat előtt álmodozik, hiszen 18 évesen otthagyta szülővárosát, hogy meghódítsa New York előkelő és luxus világát. Előkelő partikban, odaadó férfitársaságban nincs hiány, az érzelmek viszont háttérbe szorulnak, mígnem Holly menthetetlenül beleszeret egy ágról szakadt, nincstelen és sikertelen íróba, Paulba (George Peppard). Hogy mi lesz, ennek az eredménye vagy miként győzi le a szerelem a nagyravágyást és a luxust kiderül, ha megnézed a filmet! A gyönyörű Audrey Hepburn egyik leghíresebb filmje.

Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany, 1961/

1. Spartacus /Spartacus, 1960/

A régi filmek első helyezettje a Spartacus, a római rabszolga (Kirk Douglas), aki kényszerűségből felcsap gladiátornak, majd a megaláztatások ellen lázadó rabszolgafelkelés élére állva a kor legnagyobb haderejével, a római sereggel szemben is sokáig győzelmet győzelemre halmoz. A túlerővel szemben végül szükségszerűen elbukva, majd a kínok kínját, a kereszthalált is vállalva, holtában is legendává vált. A látványos történelmi tablókon, a lenyűgöző tömegjeleneteken, és egy megkapó szerelem kibontakozásán kívül bepillantást nyerhetünk Róma belső intrikáiba, a köztársaságiak és a diktátorpártiak küzdelmébe, a római sereg vezére, a dúsgazdag Crassus (Laurence Olivier) cselszövéseibe.

Spartacus /Spartacus, 1960/

10 film, amit nem lehet sírás nélkül végig nézni

(Címlapkép forrása)

//Noncsi//

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · ·