FILMEZZUNK.HU
Mission: Impossible - Utóhatás (Mission: Impossible 6, 2018) - Előzetes

Majdnem tragédia történt a legújabb Mission: Impossible forgatásán

1073

Majdnem tragédia történt a legújabb Mission: Impossible forgatásán

Bár Tom Crusienak semmi sem lehetetlen, ám úgy tűnik, a 7. Mission: Impossible forgatása korántsem megy zökkenőmentesen, amit Tom igencsak bosszúsan él meg. Cruise azért is van nagy bajban, mert jelenleg egyszerre forgatná a Mission: Impossible-széria következő két részét is, így minden kiesett idő komoly veszteségeket jelent. Először a koronavírus-járvány miatt kellett felfüggeszteni a munkálatokat, ami hatalmas pénzkiesést jelentett, most pedig a forgatás jelenlegi helyszínén, Londonban sült el nagyon rosszul egy motoros kaszkadőrjelenete.

A múlt héten egy látványos jelenetet vettek volna fel, ahol egy kaszkadőr lezuhan pár papírral tömött, puha párna közé, míg motorja a földbe csapódik a párna mellé, ami teljesen biztonságos lenne. Ehhez biztosították a hetek alatt felépített, drága helyszínt is. Sajnálatos módon hiba csúszott a számításba és ezúttal a motor is a párnákon landolt, így a kerekek forrósága miatt egyből lángra kaptak az éghető díszletek és hatalmas füsttel, gyorsan elkezdett terjedni a tűz, ráadásul a közeli repülőteret is emiatt kellett lezárni. Csodával határos módon bár senki nem sérült meg, de már nemcsak pénz, hanem jókora időveszteséggel is számolhatott a stáb. A díszletben pedig így komoly károk keletkeztek a maga 2 millió dolláros, azaz 582 millió forintos veszteségével.

Cruise nagyon felháborodott azon, hogy emiatt újra le kellett állnia a munkálatoknak a fő stúdióban, amely napokra visszavetheti a mozi elkészítését. Ha nem jön közbe még valami, akkor előre láthatólag marad a 2021. november 19-i Mission: Impossible hetedik epizódjának premierdátuma. A széria 8. részét 2022. november 4-én tervezik bemutatni.

Mission: Impossible - Utóhatás (Mission: Impossible 6, 2018) - Előzetes

A Mission: Impossible sorozat munkálatai eddig sem voltak zökkenőmentesek, mivel például a Mission: Impossible 6 forgatásán a stáb tényleg  azt hitte, hogy Tom Cruise meghalt. Tom híres arról, hogy minden akciójelenetét maga csinálja, még azokat is, amikhez kaszkadőröket kéne bevetni. A 6. résznél viszont legalább kétszer majdnem bele is halt!  Az egyik alkalom az volt, amikor egy elrontott halálugrás balul sült el, és Tom nekiütődött egy toronyház falának. A jelenet bekerült a film végleges verziójába is. Igaz, azt megúszta egy bokatöréssel és több hónapos kényszerpihenővel.  A másik esetben pedig majdnem egy halálos kimenetelű akciójelenetnek voltak szemtanúi a kollégái, amikor Cruise maga himbálózott egy repkedő helikopterből kilógó kötélen, és leesett, pedig ez benne sem volt a forgatókönyvben. Kész szerencse, hogy meg tudott kapaszkodni a helikopter lelógó rakományában, amely jelenet szintén bekerült a filmbe. A színészek a következőképpen emlékeztek vissza a nem mindennapi jelenetre:

“Hallottam magam, ahogy felsikoltok. Tényleg azt hittem, hogy lezuhant! Mindenkinek elállt a lélegzete körülöttem, tudtuk, hogy az egy iszonyú nagy zuhanás volt.”

Crusie pedig így élte meg  „halálélményét”:

„Tudtam, hogy nagy csattanás lesz a vége, kiszorította belőlem a szuszt is. De az volt bennem, hogy nem szúrhatok ki a többiekkel, és most már nem lehet kiszállni, muszáj lesz így is megcsinálni.”

Szerző: MéziMcFly

15 elképesztő jelenet a számítógépes trükkök előtt és után


Article Tags: · ·