FILMEZZUNK.HU
Unpregnant

Botrány van kialakulóban: abszurd tinivigjátékkal népszerűsíti az abortuszt az HBO

1026

Botrány van kialakulóban: abszurd tinivigjátékkal népszerűsíti az abortuszt az HBO

Viszonylag erős szereplőgárdával és egy egészen szürreális forgatókönyvvel dobja piacra legújabb filmjét az HBO Max. A vígjáték (!) műfajban leforgatott produkció a 17 éves Veronica történetét meséli el, akinek egy nem várt terhesség után egy államokat keresztülszelő vidám utazást kell megtennie Missouritól egészen Új-Mexikóig azért, hogy végre elérje a célt: gyermekének megölését.

Unpregnant

Az HBO Max legújabb “””remeke””” az Unpregnant címet kapta, ami magyarul nagyjából úgy visszaadható: visszacsinált terhesség. A történet két főhőse a 17 éves Veronica és gyerekkori barátja, Bailey. Miután a 17 éves Veronica rádöbben, hogy teherbe esett és Missouri államban kiskorúként csak a szülei beleegyezésével végezhet abortuszt, Bailey segítségét kéri, hogy közösen eljussanak 1000 mérfölddel arrébb Új-Mexikóig, ahol szülői beleegyezés nélkül megteheti ugyanezt.

A filmből amúgy csak úgy sugárzik az abortuszpárti agitprop, hiszen abban nem csak az abortuszt próbálják meg egy felhőtlen, vidám kalandként beállítani, de egyúttal gúny tárgyává is teszik az ellenoldalt: Veronica keresztény szüleit “Jézus-bolondoknak” állítják be.

A forgatókönyvírók célja saját elmondásuk alapján az volt, hogy némi humorral elfogadhatóbb, könnyedebb témává tegyék az abortusz-kérdést. Sokan a filmet egyfajta visszavágásnak is tekintik az amúgy nagy sikert arató Unplanned című életpárti filmre, amely a Planned Parenthood egyik korábbi klinika-igazgatójának, Abby Johnsonnak a történetét dolgozza fel.

A Marvel 4. fázisában kulcsszerepet kaphatnak az LMBTQ-hősök

(Via Hetek.hu)


Article Tags: ·