FILMEZZUNK.HU
Bruce Willis legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

Bruce Willis legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

7465

Bruce Willis legjobb filmjei, amiket mindenképpen látnod kell

A híres, Németországban született színész pályafutása alatt rengeteg filmet elvállalt, jókat és rosszakat is egyaránt. Az utóbbi időszakban sajnos már csak gyengébb produkciókat láthattunk tőle, ám mi összeszedtük a karrierje során készített legjobb filmeket. Íme Bruce Willis legjobb filmjei, amiket mi a legjobban szeretünk.

7. A nap könnyei (2003)

Az az Antoine Fuqua rendezte ezt a háborús drámát, aki olyan akciófilmekkel bizonyított már, mint a kőkemény Kiképzés, vagy a Mark Wahlberg főszereplésével készült Orvlövész. A történetben Waters főhadnagyot (Bruce Willis) Nigériába küldik, hogy kiszabadítsa az országban rekedt amerikai állampolgárokat. Mikor a nigériai demokratikus kormány megbukik, a hatalmat katonai szervezetek ragadják magukhoz. Waters Dr. Lena Kendricks (Monica Bellucci) megmentésére indul, de a nő csak akkor hajlandó a férfival tartani, ha ő hajlandó a körülbelül 70 menekültből álló tábort Kamerunba vezetni.

A nap könnyei 2003

Bruce és Johnny Messner A nap könnyeiben.

6. Red (2010)

Eddigi utolsó nézhető akciófilmje Bruce-nak. Világviszonylatban 1 millió dollár választotta el az alkotást a 200 milliós összbevételtől, így nem kellett sokat várni a folytatásra. A Red sztorija a következő: A CIA fekete múltú ex-ügynöke, Frank Moses (Bruce Willis) visszavonultan élné nyugdíjas éveit, ám régi munkáltatója ráküld egy hi-tech szuper-bérgyilkost, hogy így “biztosítsa” Frank hallgatását bizonyos ügyekről. Moses ezzel nagyon nem ért egyet, ezért összerántja a régi csapattársakat (Morgan Freeman, Helen Mirren, John Malkovich), hogy pontot tegyenek az ügy végére úgy, hogy ők lehetőleg túléljék az akciót.

red 2010

Bruce és kis csapata, Morgan Freeman és John Malkovich.

5. Túl a sövényen (2006)

Bruce 2006-ban beadta a derekát és egy fantasztikusra sikeredett meséhez kölcsönözte a hangját. Olyannyira jól sikerült az animációs film, hogy csak Amerikában 155 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a moziba vágyók. Szülinaposunk a nagy-dumás, dörzsölt mosómedvének, azaz Sticklinek adta kölcsön a hangját. Ő az, aki megpróbál segíteni a sok-sok állatnak eljutni a sövény egyik oldaláról a másikra. Ezután megindulnak az izgalmas zsákmányszerző akciók, csakhogy hamarosan felbukkan egy hisztis háziasszony, egy profi féregirtó, és egy irtó mérges mackó is.

túl a sövényen 2006

Stikli és Hammy, azaz Willis és Steve Carell a Túl a sövényen című mesében.

4. Az utolsó cserkész (1991)

Bruce Willisről elsőként az akció jut eszünkbe. Erre a negyedik helyezett, 91-es film lehetne a legjobb példa, ha nem lenne az a bizonyos McCLane. Következő a történet: A kiábrándult magándetektív titkosszolgálati pályafutása akkor ért véget, amikor vitába szállt egy korrupt politikussal. A sors összehozza a szintén mélyponton levő egykori profi rögbijátékossal (Damon Wayans), akinek megölik a barátnőjét. Kényszerű szövetségükből lassacskán barátság születik, s ezt a kötődést tűz, láng és néhány ezer géppisztolygolyó edzi meg.

Az utolsó cserkész 1991

Az utolsó cserkész garantálja az elejétől a végéig az izgalmat.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·