FILMEZZUNK.HU

Angelina Jolie színészi karrierjének 8 legjobb filmje, amit feltétlen látnod kell

10553

4. Elcserélt életek (Changeling, 2008)

Christine Collins 1928 márciusában munkájából hazatérve 9 éves fia hűlt helyét lelte. A rendőrség öt nappal később bejelentette, hogy megtalálták a kisfiút, azonban az igazság egészen más. A nyomozók rábeszélték a nőt, hogy vigyen haza egy másik gyermeket, aki nem is a sajátja. Christine elkeseredetten próbálja rábeszélni a hatóságokat, hogy folytassák a nyomozást, de ekkor rágalomhadjárat indul ellne. Egyetlen embert tud segítséget és vigaszt nyújtani neki, Briegleb szerzetes.

Elcserélt életek (Changeling, 2008)

A szívszorító dráma megtörtént eseményeket dolgoz fel. Jolie-t Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték játékáért, bár megnyerni végül egyiket sem sikerült. A produkció rendezője, Clint Eastwood még aznap délután rábólintott a filmre, amikor elolvasta a forgatókönyvet.

3. A csontember (The Bone Collector, 1999)

A tehetséges rendőr, Rhyme (Denzel Washington) nyomozó élete látszólag derékba törik, mikor egy baleset miatt arra kényszerül, hogy ágyhoz kötve töltse napjait. Amikor azonban a városban egy sorozatgyilkos kezdi szedni áldozatait, Rhyme kapja a megbízást, hogy derítse ki, ki a tettes, és hogyan állíthatják meg. A nyomozásban Amelia (Angelina Jolie), a fiatal rendőrnő segít neki. Együttes erővel szállnak szembe a magát Csontembernek nevező őrülttel szemben.

A csontember (The Bone Collector, 1999)

A film Jeffery Deaver azonos című regénye alapján készült. A “folyó”, amibe Angelina Jolie beleugrik, hogy megmentse az öregembert és az unokáját, valójában egy fűtött medence volt.

2. Mr. és Mrs. Smith (Mr. & Mrs. Smith, 2005)

Milyenek a kilátások, ha egy unalomba fulladt házasság résztvevői egymás kiiktatására kapnak felhatalmazást munkaadóiktól? Smith-ék teljesen hétköznapi családot alkotnak: kissé gazdagok, kissé unatkoznak – igazából még a limlomos garázsban és az elektromos sütőben rejtegetett fegyverarzenál sem túlságosan zavarja meg az “amerikai álomcsaládokról” alkotott képet. Ellenben John és Jane Smith annyira profi bérgyilkosok, hogy még egymás karrierjéről sem tudnak, hiszen beszélgetni inkább csak a házaspár-békítő munkatárssal szoktak; így igencsak meglepődnek, amikor következő célpontjukban egymás megvetett ábrázatát ismerik fel.

Mr. és Mrs. Smith (Mr. & Mrs. Smith, 2005)

Angelina Jolie és Brad Pitt máig is tartó kapcsolata a produkció forgatása alatt kezdődött. Miután Nicole Kidman visszalépett a szereptől, Brad Pitt állítólag otthagyta a projektet, és csak azután gondolta meg magát, hogy megtalálták Kidman utódját Angelina Jolie személyében. Az alkotás 110 millió dollárból készült el, s 478,207,520 dollárt termelt világszerte, tehát több mint a négyszeresét visszahozta a büdzsének.

1. Határok nélkül (Beyond Borders, 2003)

Az amerikai Sarah Londonban él a gyáros férjével. Az asszony egy jótékonysági gálán vesz részt, amelyet megzavar Dr. Nick Callahan felbukkanása. A férfi szenvedélyes szónoklattal hívja fel az iparmágnások figyelmét a harmadik világ országaiban élő gyermekek borzasztó sorsára. Sarah-t magával ragadja a beszéd. Feladva korábbi életét Nick mellé áll, hogy segítse az egyik afrikai menekülttáborban végzett munkáját. A szörnyűségek láttán Sarah egyre nagyobb elszántsággal dolgozik, miközben mind erősebb vonzalom fűzi a férfihoz.

Határok nélkül (Beyond Borders, 2003)

Ez volt az a film Jolie életében, amely miatt kezdett el jótékonykodni és tevékenykedni a rászoruló országokban, mind e mai napig. A produkció közben, a stábtagoknak meg kellett küzdeniük a mínusz 40 és plusz 40 fokkal is. Érdekesség Angelina Jolie filmbéli partneréről Clive Owen-ről, hogy a forgatási szünetekben folyamatosan focimeccseket nézet, hiszen hatalmas Liverpool rajongó.

25 kép, ami megmutatja, hogyan működnek a speciális effektek a filmekben

Kérünk írd meg, hogy neked mely alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet! Megteheted hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása; Érdekességek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·