FILMEZZUNK.HU
12 Tom Hanks film, amit mindenképpen látnod kell

12 Tom Hanks film, amit mindenképpen látnod kell

32962

8. Terminál (The Terminal, 2004)

A kelet-európai Viktor Navorski kénytelen a New York-i repülőtéren dekkolni (méghozzá irgalmatlanul hosszú ideig), mert országában polgárháború dúl, és ezért ő, szegény kis állampolgár, diplomáciailag persona non gratává, azaz nem kívánatos személlyé válik. A szituáció abszurd, sőt tragikus, hősünk azonban feltalálja magát, s igyekszik kellemesen átvészelni a kínos bizonytalanságot.

Terminál (2004)

Steven Spielberg kivágott egy sort a forgatókönyvből, melyben Tom Hanks egy telefont szeretne kölcsönkérni, és azt mondja: „Home phone, home phone!”, mert nem akarta, hogy az emberek egy korábbi filmjére, az E.T. A földönkívülire (1982) asszociáljanak, ahol E.T. azt mondja: „Phone home”.

7. Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can, 2002)

Frank W. Abagnale dolgozott orvosként, ügyvédként, és egy nagy légitársaság másodpilótájaként – és mindezt a huszonegyedik születésnapja előtt. A szélhámosság nagymestere emellett briliáns csekkhamisító is volt, szakértelme több millió dollárt hozott neki a konyhára. Carl Hanratty FBI ügynök legfontosabb küldetésének tartotta, hogy elkapja Franket, és a törvény színe elé vigye, de Frank mindig egy lépéssel előtte járt, és a hajsza folytatására kényszerítette…

Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can, 2002)

A filmet már a 80-as években el szerették volna készíteni, csak addig még nem tudták megszerezni a szükséges jogokat hozzá, amit végül a DreamWorks vásárolt fel, így születhetett meg a film jóval később. A film elkészítésére olyan rendezőket néztek ki, mint pl.: Miloš Forman, David Fincher vagy Cameron Crow, de végül Spielberg kapta meg a lehetőséget. 2002-ben a 11. legnagyobb bevételű film lett a 30 millió dolláros bevételével.

6. Phillips kapitány (Captain Phillips, 2013)

Szomáliai kalózok megtámadnak, majd elfoglalnak egy konténereket szállító teherhajót. Richard kapitány úgy dönt, megadja magát, ám előtte a legénységet arra kéri, hogy zárják be magukat a hajó kabinjaiba. A kalózok 2 millió dollár váltságdíjat követelnek Phillips kapitány szabadon engedéséért cserébe.

Phillips kapitány (Captain Phillips, 2013)

Zseniális film, bár valószínűleg az Oscar gálák történetének egyik legnagyobb vesztese, hiszen hat díjra is jelölték a produkciót, ám megnyerni egyiket se tudta.

5. Toy Story – Játékháború (Toy Story, 1995)

Andy szobájában vidám élet folyik! Különösen akkor, amikor a szoba gazdája távol van, ugyanis ha senki nem figyeli őket, megelevenednek a játékok. Woody a főnök, az öreg harcos, a beszélő seriff-rongybaba. De ott van még Mr. Krumplifej, aki szerelemre vágyik, Rex, az ijedős dinoszaurusz, Guba a tudálékos perselymalac, kalandvágyó katonák, kacér öltöztetőbabák és a többiek. Ám egy nap új társuk érkezik: Buzz, a hipermodern, csillagközi lézerharcos. Két dudás még egy gyerekszobában sem fér meg. Buzz és Woody hamar ellenségek lennének, ha nem zuhannának ki véletlenül az ablakon, és nem kéne együtt megküzdeniük a valódi világgal, hogy száz kaland, veszély és viszontagság után végre visszajuthassanak Andyhoz…

Toy Story - Játékháború (Toy Story, 1995)

Tom Hanks azért vállalta Woody szerepét, mert gyerekkorában sokat gondolkodott rajta, hogy vajon a játékok életre kelnek-e, amikor nincs ott senki. Tim Allen motivációja az volt, hogy Buzz szerepét Chevy Chase-nek is felajánlották, aki a nagy hatással volt a karrierjére. A mesét 1996-ban 3 Oscar-díjra is jelölték.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·