FILMEZZUNK.HU
12 Tom Hanks film, amit mindenképpen látnod kell

12 Tom Hanks film, amit mindenképpen látnod kell

32679

4. Számkivetett (Cast Away, 2000)

Chuck Noland (Tom Hanks) sikeres menedzser a Fed Ex szállítási vállalatnál,  épp az ünnepek előtti utolsó szállítmányt kíséri, amikor a repülője lezuhan.  A szerencsétlenség valahol Malajzia szigetvilágában éri. Egyedüli túlélőként kell helyt állnia a vadonban, meg kell tanulnia fedelet építeni a feje fölé, élelmet szerezni, dacolni a természeti erőkkel és saját félelmeivel is. Idővel a hatóságok és szerettei is feladják keresését. Chuck mindent elkövet, hogy életben maradjon, sőt lépésről lépésre megtervezi menekülését . Négy év munkájával épít egy tutajt és nagy nehezen kijut az óceánra. Eszméletlenül hánykolódva egy ócenánjáró hajó talál rá. Visszatérése mindenkit megdöbbent, neki pedig újra meg kell találnia a helyét a világban. Modern Robinson történet.

Számkivetett (2000)

Tom Hanks Golden Globe-díjat kapott játékáért, mint legjobb drámai színész. 90 millió dollárból készült az alkotás és világviszonylatban 429 millió zöldhasút kaszált!

3. Halálsoron (The Green Mile, 1999)

Louisiana a negyvenes években. Egy halálraítélteket fogva tartó börtönben, ahol a szelíd természetű Paul Edgecomb főfegyőr beosztottjai viszonylag jó hangulatban vigyáznak az elítéltekre. Fegyőrök és elítéltek kölcsönösen tisztelik egymást. Egy Percy nevű szadista őr ugyan kilóg a sorból, de egy rágcsálónak köszönhetően újra helyreáll az őrök és elítéltek nyugalma – egerek és emberek közt nem lehet nézeteltérés.

Halálsoron (The Green Mile, 1999)

Stephen King 30 könyvét filmesítették meg, de ez volt az egyetlen, melynek bevételei elérték a 100 millió dollárt, pontosan 286 milliót gyűjtött össze. A produkció alapjául szolgáló regény írója, Stephen King a Halálsoront tartja saját művei legjobb adaptációjának.

2. Forrest Gump (1994)

A kisfiú intelligenciahányadosa némi kívánnivalót hagy maga után, de a gyerek hihetetlen teljesítményekre képes. Először elismert futballista lesz, majd bevonul katonának, és Vietnamból hazatérve maga Nixon elnök tünteti ki.

Forrest Gump (1994)

Hat Oscar és három Golden Globe-díjas alkotás. Forrest Gump-ot, azaz Tom Hanks-et mind a két kategóriában a legjobbnak ítélték, mint legjobb férfi főszereplő. A filmért Tom Hanks nem kapott fix fizetést, hanem megegyeztek, hogy a bevételek bizonyos százalékában, amivel végül is elég jól járt: 40 millió dollárt hozott neki a film.

1. Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

1944 júniusában amerikai csapatok szállnak partra Normandiában. John Miller kapitány és maroknyi csapata azt a feladatot kapják, hogy hatoljanak be az ellenséges vonalak mögé, és szabadítsák ki a csapdába esett James Ryan közlegényt. Miért kockáztassa az életét nyolc fiatal katona egyetlen bajtársáért? Egyáltalán miről is szól ez a háború?

Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Steven Spielberg és Tom Hanks sokadik közös munkája, mint rendező és főszereplő. Ez a remekmű, ami nekünk a kedvencünk, öt Oscar díjat is hozott a producereknek. Érdekesség, hogy a háborús film minden szereplője kemény katonai kiképzésen ment keresztül, kivéve Matt Damont, akire a többiek emiatt nehezteltek, és ezt át tudták adni a játékukban is.

8 színész, akik minden filmjükben ugyanazt csinálják

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·