FILMEZZUNK.HU
A bivalyerős Arnold Schwarzenegger 10 legnagyszerűbb filmje

A bivalyerős Arnold Schwarzenegger 10 legnagyszerűbb filmje

6245

Arnold Schwarzenegger legjobb filmjei

Arnold Schwarzenegger osztrák származású, amerikai színész, filmrendező, aktivista, üzletember, író, egykori profi testépítő és politikus. 20 évesen elnyerte a Mr. Universe címet, majd hétszer lett Mr. Olympia. Színészként számos hollywoodi akciófilmben játszott főszerepet, többek között Két tűz között, Terminátor trilógia, Szupercella. 2003-tól két cikluson át volt Kalifornia állam kormányzója. Alábbi összeállításunkban megpróbáltuk egy kalapba szedni 10 kedvenc darabunkat a régóta tartó filmes pályájából. A lista időrendi sorrendben olvasható!

1) Terminátor – A halálosztó (The Terminator, 1984)

A jövőből, 2029-ből küldenek vissza a múltba, 1984-be, Los Angelesbe egy ember formájú gyilkológépet, ún. Cyborgot, azzal a feladattal, hogy ölje meg Sarah Connort, még mielőtt világra hozná gyermekét. A gyermek lesz ugyanis majd az emberek vezére a jövőben a robotok elleni harcukban. Ámde a jövő emberei is visszaküldenek a múltjukba egy hőst, aki többször sikerrel menti meg Sarah életét a halálosztó csapása elől, míg végül a saját életét áldozza fel érte.

Terminátor - A halálosztó (The Terminator, 1984)

2) Kommandó (Commando, 1985)

John Matrix tábornok visszavonultan él, új személyazonossággal, és tinédzser lányát, Jennyt nevelgeti. Sajnos azonban rábukkan annak a bosszúszomjas dél-amerikai diktátornak a csapata, akit a Matrix vezette kommandós csapat űzött el országa éléről.

Kommandó (Commando, 1985)

3) Ragadozó (Predator, 1987)

Dutch Schaefer őrnagy és harcedzett csapata számára rutinfeladatnak tűnik kiszabadítani a dzsungelben rejtőző gerillák fogságából néhány foglyot. De nem az ellenséges dzsungelharcosok tizedelik Dutch embereit a klasszikus “tíz kicsi néger” módszer szerint, hanem egy láthatatlan ellenség – egy más világból származó ragadozó…

Ragadozó (Predator, 1987)

4) Ikrek (Twins, 1988)

Rosszul sült el a nagy reményekkel kecsegtető genetikai kísérlet. Ikrek születtek ugyan, ám Julius és Vincent Benedict csöppet sem hasonlít egymásra. Korán elválasztják őket, nem tudnak egymásról és más-más környezetben nőnek fel. Csak néhány évtizeddel később találkoznak újra. Julius művelt, lányszívű óriás. Vincent fele akkora, örökké nőkre és pénzre vágyik. Barátnőkkel körülvéve és gengszterekkel a nyomukban az ikrek elindulnak, hogy megkeressék az anyjukat.

Ikrek (Twins, 1988)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·