FILMEZZUNK.HU
A 10 legizgalmasabb krimi, amit mindenképpen látnod kell

A 10 legizgalmasabb krimi, amit mindenképpen látnod kell

47397

A legjobb krimi filmek

A krimi valamilyen bűntettel, bűnüggyel foglalkozó műfaj. Olvasás, filmezés közben olyan izgalomba kerülhet az ember, hogy képtelen letenni a könyvet, illetve leállítani a filmet, mert arra is sajnálja az időt, hogy kimenjen a konyhába egy bögre teáért! Aki szereti az izgalmakat, a figyelemfelkeltő és lenyűgöző kalandokat, az tudja miről beszélek! A történet vége általában tartalmazza a bűntény vagy rejtély megoldását, vagyis megtudhatjuk ki a felelős azok elkövetésért. Gyilkosság, gonoszság, igazságtalanság ellen harcol a törvény! Némelyekben a logikai játék az, amely érdekfeszítővé teszi a produkciót, és az utolsó percekben is izgatottan várjuk a történet befejezését. Emlékszem jómagam Agatha Christie Tíz kicsi néger című művével jártam így. Egyszerűen az utolsó pillanatokban is eksztázisban voltam, hogy végre fény derüljön az igazságra. Amikor megtörtént, csak ültem és próbáltam logikailag megemészteni az olvasottakat/látottakat… Jelentem sikerült!

A következő bejegyzésben a legjobb krimiket vesszük át! Izgalmakra fel! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. A kém /Spy/ 2015

Susan Cooper (Melissa McCarthy) az egyik legjobb CIA elemző. Egy akció során munkatársai Bradley Fine (Jude Law) és Rick Ford (Jason Statham) lebuknak, így egyetlen megoldás marad Susannak kell terepre mennie, hogy számos titokra fényt derítsen. A világba, amelybe bekerül kemény ökölre, nagy szájra és bátorságra lesz szüksége. Az első női titkos ügynök bevetésre indul, hogy minden rosszal leszámoljon.

A film különlegessége és számunkra büszkesége, hogy Budapesten és Tihanyban is játszódik. Ez az a film, amelyben a poénkodás, a nevetés és az izgalom is egyszerre biztosított.

9. Beépített szépség /Miss Congeniality/ 2000

Egy rendes kis város nyugalmát egy rettegett terrorista zavarja meg, aki legközelebbi célpontjává a szépségversenyben résztvevő lányokat tűzte ki. Ahhoz, hogy a bűntényt, valamint a tragédiát elkerüljék, egy FBI ügynöknek kell beépülnie a verseny résztvevői közé. A választás Gracie Hart (Sandra Bullock) ügynökre esik, aki nem éppen mondható kifejezett szépségnek. A szépségszakértő feladata, hogy Gracie-t feltűnés nélkül felkészítse a megmérettetésre és közben Gracie tudjon nyomozni a rejtélyes ügyben.

Mindenkinek ajánlom egyik kedvenc színésznőnk kiváló krimijét!

8. Sírok között / A Walk Among the Tombstones/ 2014

Az exzsaru Matt Scuddert (Liam Neeson) a törvény másik oldalán tesz szívességet készpénzért cserében. Egy heroin dílernek kell segítenie elkapni bizonyos tagokat, akik elrabolták és brutális kegyetlenséggel meggyilkolták a feleségét. Ekkor szembesül a ténnyel miszerint ezek a bűnözök nem először és nem is utoljára követtek el alattomos bűnöket. Matt harcol, küzd az idővel, hogy elkapja a gyilkosokat mielőtt újabb szörnyűséget követnek el.

A bűn és az igazság kemény harca! Győzzön az igazság!

7. David Gale élete /The Life of David Gale/ 2003

David Gale (Kevin Spacey) egész életében a halálbüntetés ellen harcolt. Különös fordulat történik az életében, amikor is megvádolják egyik kolléganője megerőszakolásáért és meggyilkolásáért, így fogvatartottként várja saját kivégzését. Bitsey Bloom (Kate Winslet) a helyi újságíró erre az izgalmas sztorira várt. Az interjú során azonban megismeri David életét és azt az összeesküvést, amelynek áldozatává vált és halált róttak ki rá. Bitsey úgy érzi, hogy egy ártatlan embert kell megmentenie a haláltól és az igazi gyilkost kell lelepleznie, még mielőtt túlkéső lenne.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·