FILMEZZUNK.HU
Adam Sandler 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Adam Sandler 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

62818

Adam Sandler legjobb filmjei

Adam Sandler amerikai színész, producer, forgatókönyvíró, humorista, zenész és vállalkozó. Hosszú idő óta az egyik legfelkapottabb színész. Mióta az eszét tudja, mulattatni akart, és ezt tette akkor is, amikor a New York University szemesztereit látogatta. Tizenhét éves (1983) kora óta lépett fel különféle klubokban stand-up komikusként, mígnem felfedezője, Dennis Miller bemutatta a Saturday Night Live producerének, miután filmes karrierje is gyorsan beindult. 1966. szeptember 9-én született Brooklynban, Judy és Stanley Sandler gyermekeként. Felesége (2003 óta) Jackie Sandler, akitől két gyermeke született. Életéről keveset tudni, mivel teljes mértékben elzárja családját és magánéletét a médiától. Alábbi összeállításunkban megpróbáltuk összegyűjteni filmes pályájának 10 legnagyszerűbb alkotását. A toplista kizárólag a mi véleményünkön alapszik!

Adam Sandler 10 legjobb filmje

10. A vizesnyolcas (The Waterboy, 1998)

Bobby (Adam Sandler) jámbor, de éretlen fiatalember, aki egész életében a focicsapat vizesfiújaként dolgozott, eközben azonban sajnos elfelejtett felnőni. Egy nap azonban az új egyetemi csapat edzője rájön, hogy Buddyban több rejlik, mint ami látszik: kiváló focista válhat belőle. Miután Buddy meggyőzte anyukáját, hogy engedje játszani, egy új világ nyílik ki előtte.

A vizesnyolcas (1998)

Adam Sandler a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára. Sandler nem csupán főszereplője, hanem forgatókönyvírója és producere is a filmnek. Csak Észak-Amerikában 161.5 millió dollár volt a filmből származó bevétel.

9. A kismenő (Mr. Deeds, 2002)

Amikor Longfellow Deeds (Adam Sandler), aki egy kisvárosi pizzéria tulajdonosa és nem mellesleg költő, 40 milliárd dollárt örököl elhunyt nagybátyjától. Elköltözik egy nagyvárosba, ahol Deeds azt veszi észre, hogy körüllengik a pénzéhes rátarti szerencsevadászok. Babe (Winona Ryder), egy tévés riporter szeretne egy rövid műsort csinálni a hirtelen meggazdagodott Deeds-szel, akinek rá kell jönnie, hogy a pénz mindenkit képes megváltoztatni.

A film a Váratlan örökség (1936) című klasszikus második feldolgozása. Az első remake a Mr. Deeds Goes to Town (1969). Amikor azt a jelenetet forgatták, amelyben Adam Sandler Allen Covertet kergeti, Covert véletlenül megcsúszott és úgy beütötte a fejét, hogy percekig eszméletlen volt.

8. Ki nevel a végén? (Anger Management, 2003)

Dave Buznik (Adam Sandler) nem zavar sok vizet. Visszafogottan dolgozik ellenszenves főnökének, akitől évek óta hiába várja az előléptetést. Batárnőjével jól megvannak, bár annak egyetemi szerelme folyton a közelükben ólálkodik. Dave egy sor abszurd esemény következtében egyszer csak a bíróságon találja magát, ahol indulatkezelési terápiára ítélik. A kezelést végrehajtó különc doktor, Buddy Rydell (Jack Nicholson) úgy dönt, a legjobb az lesz, ha Dave-hez költözik.

A bemutató után Adam Sandler több példányt is adományozott a filmből az Irakban harcoló amerikai katonáknak. Ezek elején van egy öt perces rész, melyben Sandler személyesen mond köszönetet a katonáknak. Az alkotásban lévő tárgyaláson a vak embert Jack Nicholson legjobb barátja, Harry Dean Stanton játssza, akit Nicholson javaslatára vettek be a filmbe.

7. Távkapcs (Click, 2006)

Michael Newman (Adam Sandler) szert tesz egy olyan távkapcsolóra, mellyel képes a halandó emberek életét irányítani. Azonban a kapcsolat nem egyirányú, a távkapcsoló is elkezdi járni a maga útját. Egy idő után egyre inkább úgy tűnik, Michael már nem ura a hirtelen kapott hatalmának, kiszolgáltatottságának pedig komoly téjte van…

Távkapcs (Click, 2006)

2007-ben legjobb smink és maszk kategóriában az Oscar-díj jelöltjei között volt, ezen kívül a People’s Choice Awards, USA kedvenc vígjáték kategóriáját megnyerte. Hazánkban, Adam Sandler filmjei között sokáig ez örvendett eddig a legnagyobb sikernek, csak moziban, több mint 170 ezren nézték meg.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·