FILMEZZUNK.HU
A szexuális erőszakot népszerűsíti Hófehérke története

A szexuális erőszakot népszerűsíti Hófehérke története

1935

A szexuális erőszakot népszerűsíti Hófehérke története

13 hónap után újra megnyílt a Disneyland Anaheimben a helyiek számára. A metro hírportál azt írja, hogy a kalandparkban a lezárások során újításokat is végeztek, amelyek nem igazán tetszettek a látogatók számára. A kritikusoknak főleg a legrégebbi vasút változtatása nem tetszik, amely Hófehérke történetére épül.

Korábban a gonosz boszorkányra alapozták a vasutat, most azonban a hét törpe került reflektorfénybe, az utazás pedig a mese végső csókjelenetével ér véget, amikor a herceg megtöri a gonosz királynő átkát egy csókkal. Az 1937-ben elkészült film híres jelenete a kritikusok szerint azért nincs rendben, mert nem jó, hogy ha a gyerekek azt látják, hogy egy eszméletlen nőt a beleegyezése nélkül szájon csókolnak.

A vidámparkot bíráló Katie Dowd és Julie Tremaine kiemelte: lehetetlen, hogy igaz szerelemről van szó, ha csak egyikük tudott arról, mi fog történni. Ráadásul mindez arra tanítja a gyerekeket, hogy egy csók akkor is elcsattanhat, ha csak az egyik fél bólint rá. A kritikusok nem értik, miért választ a Disney ilyen régimódi jeleneteket, főleg, hogy korábban már más kalandjátékoknál is eltávolították a problematikus részeket a parkban.

A Hófehérke és a hét törpe című Disney-klasszikus csókjelenetére már mások is felhívták a figyelmet. 2018-ban Kazue Muta japán professzor azt mondta, ez a mese a Csipkerózsikával együtt a szexuális erőszakot népszerűsíti, mivel egy eszméletlen ember szexuális bántalmazásáról van szó.

Többé már nem minősül gyerektartalomnak a Dumbó és a Pán Péter című mese

(Via Hit Rádió)


Article Tags: ·