FILMEZZUNK.HU
12 érdekesség, amit nem tudtál Colin Firth-ről

12 érdekesség, amit nem tudtál Colin Firth-ről

8593

Colin Firth érdekességek

Colin Firth, nektek csak Mr. Darcy. Több híres filmje is van, mint például a Büszkeség és Balítélet, vagy éppen A király beszéde, ami nem mellesleg meg hozta számára a színészet koronáját, az Oscar-t. Ez alkalmából összegyűjtöttünk nektek néhány nem ismert tényt az életéről, amit eddig lehet, hogy nem tudtál.

Colin Firth ma ünnepli 56. születésnapját, íme néhány érdekesség róla

Colinnak több híres filmje is van, de talán mindegyik közül a legismertebb a Büszkeség és Balítélet, ahol Mr. Darcy bőrébe bújik

1. Colin Firth és a felesége, Livia Giuggioli együtt ebédelt a Herceggel és Hercegnővel, Will-el és Kate-el az ARK jótékonysági estjén 2011 májusában.

2. Mr. Darcy-ként három ízben is feltűnt már a filmvásznon. Várjátok már a negyediket, ami hamarosan érkezik a mozikba? Amelyekben eddig szerepelt: Büszkeség és balítélet (1995), Bridget Jones naplója (2001), Bridget Jones: Mindjárt megőrülök (2004).

3. Két hetesen Nigériába utazott apukájával, aki ott kihelyezett oktatói munkát kapott. Egészen négy éves koráig ott élt.

4. 12 éves korában egy évig az Amerikai Egyesült Államok lakójaként élt.

Colin Firth ma ünnepli 56. születésnapját, íme néhány érdekesség róla

5. A második személy a filmtörténelemben, aki két éven belül nyerte el a legjobb férfi szerepért járó BAFTA-díjat (Egy egyedülálló férfi) illetve az Oscar-t (A király beszéde) díjátadón.

6. Sok más műveltsége mellett folyékonyan beszéli az olasz nyelvet, nem titkosan az olasz felesége miatt is.

7. 2011 januárjában egy utcai csillaggal díjazták életpályáját a Hollywood Boulweard-on, a hírességek sétányán.

8. Colin Firth felmenői között van angol, skót és észak-ír (más néven Ulster-Scots) őse is.

Colin Firth ma ünnepli 56. születésnapját, íme néhány érdekesség róla

9. 2003-ban, 42 évesen született meg harmadik kisfia Matteo Firth, Will és Luca után, az olasz Livia Giuggioli feleségétől.

10. Mind két Oscar jelölését ugyan azon névvel ellátott szerepért kapta. George néven alakította, George Falconer-t az Egy egyedülálló férfiban (2009) és VI. King George-ot A király beszédében (2010).

Colin Firth ma ünnepli 56. születésnapját, íme néhány érdekesség róla

11. Színészi példaképeiként említi meg Spencer Tracy-t, Paul Scofield-et és Peter O’Toole-t.

12. Colin Firth és testvére is, aki szintén színészi pályára tévedt, játszották már a brit királyi felmenők családjának egy-egy tagját.

15 filmsztár, aki vállalhatatlan reklámfilmekkel kezdte karrierjét

(Címlapkép forrása)

//bluegirl//

Mentés


Article Tags: · · · · · ·