FILMEZZUNK.HU
Tom Hardy 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni

Tom Hardy 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni

35969

3. A visszatérő (The Revenant, 2015)

Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) 1822-ben nyugat felé veszi az irányt, hogy Andrew Henry (Domhnall Gleeson) kapitány szolgálatában szőrmét gyűjtsön. A férfit egy napon megtámadja egy medve, és bár Hugh csodával határos módon túléli az esetet, nagyon súlyos sérüléseket szenved. A terepviszonyok lehetetlenné teszik, hogy elszállítsák, két mecénás pedig sorsára hagyja őt a vadonban. A védtelen férfi azonban mégis felépül, melyet követően bosszút esküszik, és elindul, hogy megtorolja sérelmeit azokon, akik megtagadták tőle a segítséget.

A visszatérő 2015

Tom Hardy színészünk eddigi filmes pályafutásának egyetlen Oscar jelölését ennek a filmnek köszönheti. John Fitzgerald karakterét először Sean Penn-nek szánták, de ő nem tudta összeegyeztetni a projektet a saját időbeosztásával így került Tom Hardy a képbe. Állítólag Tom bizonyos jelenetek forgatásakor nem érezte magát biztonságban, ami konfliktusokat eredményezett a rendezővel. Ennek feloldásaként cserébe Iñárritu végül megengedte Hardy-nak, hogy fojtogassa. A jelenetről készült képet Tom Hardy pólókon (is) megörökítette, és a forgatás végén minden stábtagnak adott egy-egy ilyen szép emléket.

2. A 44. gyermek (Child 44, 2015)

A Sztálin korabeli Szovjetunióban egy kegyvesztett KGB ügynök, Leo Dimitrov (Tom Hardy) azt a feladatot kapja, hogy folytasson le sorozatos gyermekgyilkosságokkal kapcsolatos nyomozást. A férfi Mikhail Nesterov (Gary Oldman) tábornokkal együtt ered a sorozatgyilkos nyomába, azonban a pszichopata Vszilij (Joel Kinnaman) alaposan megnehezíti a dolgukat. Csakhamar kiderül, hogy az ügyben a párt legfelsőbb vezetősége is érintett.

A filmben szereplő gyerekgyilkos valóban létező gyilkos volt, aki főként Ukrajnában gyilkolt, és 52 gyermek és nő halála köthető a nevéhez. A 44. gyermek Tom Hardy és Gary Oldman negyedik közös filmje.

1. Warrior – A végső menet (Warrior, 2011)

Egy volt tengerészgyalogos felbukkan a szülői háznál, hogy apja segítségét kérje, ám a helyzet nem csak erről szól. Tom Conlon (Tom Hardy) tehetséges bokszoló volt gyerekkorában, akit apja (Nick Nolte) edzett, ám annak alkoholizmusa szétzilálta a családot. Tom, és a múlttal küzdő bátyja, Brendan (Joel Edgerton) azóta nem beszélnek egymással. Egy pénzdíjjal kecsegtető MMA bajnokság azonban összehozza mindhármukat: a múltját titkoló Tomot, az őt felkészítő és az itallal küzdő Paddyt, és a volt bokszoló Brendant. Az összecsapás sokkal többről szól, mint a pénzdíj.

Toplistánk első helyezettje, amelyért szülinapos színészünk jól meg is szenvedett, ugyanis Tom a forgatás során eltörte a lábujját, néhány bordáját és egyik ujját is.

“Színész vagyok Hollywoodban, persze, hogy lefeküdtem már férfiakkal is” – Tom Hardy

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Tom Hardy produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·