FILMEZZUNK.HU
Apák napja alkalmából, íme 6 film, amit minden apának látni kell

Apák napja alkalmából, íme 6 film, amit minden apának látni kell

6193

Apák napja alkalmából, íme 6 film, amit minden apának látni kell

Kedves Szülők, anyák és apák napja alkalmából különösen apák, a ti helyzetetek a legkülönlegesebb a világon! Csodás, összetett, bonyolult, vicces, szomorú… és még folytathatnám a sort tovább. Ilyen az életetek. A tapasztalatok – tapasztalatok hátán van, hogy segítenek, van, hogy nem. Minden helyzet, amibe kerültök, egyedi. Az „ÉN” fogalma lassan elveszik a szótáratokból és a „MI” csodás kis szócska, váltja ki a helyét. Lássuk csak, mely filmek foglalják össze legjobban helyzeteteket.

Apafej (Big Daddy, 1999)

Az apaság feladatkörébe minden beletartozik. Több is, mint gondolnánk. Hogyan együnk hot-dogot, hogyan öltözködjünk, hogyan pisiljünk, hogyan aludjunk önállóan. Na, erre főhősünk nem számított, pedig barátnőjének bizonyítania kell, hogy felelősségteljes ember, aki képes egy családot ellátni. Sok viszontagság árán végül olyan ajándékot kap, ami mindenki álma, egy családot.

Apafej 1999

Az Apafej egy szívet melengető és nagyon vicces alkotás lett, Adam Sandlerrel a főszerepben

Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen, 2003)

Kezdetben volt apa és anya, aztán hárman lettek, majd négyen, öten… végül pedig tizenketten. Egy különleges család hétköznapjaiba kukkanthatunk bele. Láthatjuk milyen egy ekkora családot összetartani szülőként. Ott van anya, aki nélkül áll a bál a lakásban és a gyerekek között, azonban épp élete nagy dobásán dolgozik egy könyvön. Apa egy nagymenő, amerikai foci edzői posztra pályázott. Hogy a szülők közül kinek a karrierje érvényesüljön? Nos, ezt a filmből megtudhatjátok.

Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen, 2003)

Kezdetben volt apa és anya, aztán hárman lettek, majd négyen, öten… végül pedig tizenketten

Boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Egy apának sok más dolog mellett a legfontosabb, amit át kell adnia a gyerekeknek az hogy hogyan kell kitartani. A film bemutatja egy hátrányos helyzetű csonka család, apa és fia, történetét. Hosszú út vezetett a hajléktalan szállón, vasúti szállón, utcákon át a brókercég gyakornoki állásáig. De az ami miatt az amerikaiakra felnézünk a hit a jobb élet reményében, érezhető az egész filmen.

 A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness) 2006

A film igaz történeten alapszik. Chris Gardner fiát alakító Jaden Smith, a valóságban is Will Smith fia

Oviapu (Daddy Day Care, 2003)

Eddie Murphy egész estés igazi családi vígjátéka szemléletes példa arra milyen az amikor felcserélődik az otthoni szerep. Anya dolgozik, elviszi a sport kocsit, nem főz ebédet, otthon hagyja a gyereket. Apa aki eddig menő cornflakes íz feltalálóként dolgozott, hirtelen lapátra kerül legjobb barátjával. Aki pedig otthon van a slamasztikában pénz nélkül az gondolkodik. Így hát arra jutott apa és ex kollégája, hogy nyitnak egy Apu-Ovit.

Oviapu (Daddy Day Care, 2003)

Aki otthon van a slamasztikában pénz nélkül az gondolkodik. Így hát arra jutott apa és ex-kollégája, hogy nyitnak egy Apu-Ovit

Rumlis vakáció (Rv, 2006)

Az apák tartják el általában a családot és ez sajnos sok lemondással jár részükről. Ám a családok életében a fénypont a nyári szünidő. A Hawaii-i nyaralás sajnos ugrik amikor kiderül hogy főhősünk, akit Robin Williams alakít, olyan munkát kap, amin nélkülözhetetlen jelenléte. Így hát a jó öreg lakókocsis túrát választja, mely nem hengerli le annyira a családját. Ám a kis hely és a közös programok a szétesőben lévő családot összetartja, a sok kaland kimozdítja őket a megszokott egymástól elszeparált életből.

Rumlis vakáció (Rv, 2006)

A kis hely és a közös programok a szétesőben lévő családot összetartja, a sok kaland kimozdítja őket a megszokott egymástól elszeparált életből.

Kramer kontra Kramer (Kramer Vs. Kramer, 1979)

Ted Kramer (Dustin Hoffman) reklámszakembernek mindennél fontosabb a karrierje. Amikor azonban a felesége (Meryl Streep) elhagyja, gondoskodnia kell kisfiáról, Billyről. A kezdeti zűrzavar után szerencsésen beletanul a szerepébe és olyan bensőséges viszonyt alakít ki a gyermekkel, hogy még a karrierjét is képes feláldozni érte. Másfél év után aztán visszatér az anya, és pert indít a gyermekért. Jóllehet a bíróság az anyának ítéli a fiút, végül is önként lemond róla.

Kramer kontra Kramer (Kramer Vs. Kramer, 1979)

A fantasztikusan megható Kramer kontra Kramer nem kevesebb, mint 5 Oscart és 4 Golden Globe-díjat zsebelte be

Apák napja alkalmából nekünk ezek az alkotások jutottak elsőnek eszünkbe. Kommentben várjuk, hogy nektek melyik a kedvenc, hasonló témával kapcsolatos filmetek!

Már 7 éve, hogy elhunyt Robin Williams – Lánya így emlékezett meg róla

(Címlapkép forrása)

//bluegirl//


Article Tags: · · · · · ·