FILMEZZUNK.HU

Jane Austen teadélután 1. rész

5316

A legjobb Jane Austen filmek

Borongós vasárnap, nagy ablak, eső kopogás, kényelmes fotel, jó nagy csésze tea, leggins, nagy pulcsi, felkötött haj…Jane Austen érzés. Szerintem a korunk hölgyeinek nem is kell ecsetelni milyen egy így eltöltött délután. Szeretjük a könyveket, sőt faljuk őket amennyiben az író érdemes rá, de van, hogy néha jól esik a szemünkkel is rágógumizni a tv képernyőn. Olvassátok sok szeretettel a Jane Austen cikkem első részét!

Büszkeség és balítélet

Örök klasszikus. A BBC-s változat hat részből áll. Vannak olyan elvetemültek és én is azok közé tartozom aki nem elégszik meg sem a heti sem a napi egy résszel. Az egészet egybe le kell nyomni. A Keira Knightley féle verzió ugyan csak gyönyörű modern kamera állású feldolgozás. Rövidebb és tömörebb ugyan de a lényeg benne van. Nagyon szeretem, mert szinte érzem, hogy a lelkemet simogatják az olyan szó fürtök mint a, „nem kérhetett volna meg úgy, hogy azt elfogadnám”, vagy „édes drága Elizabeth”,”mondhatnám, mondhatnám épp az ellenkezőjét?”. Minden fanatikusnak együtt mozog a szája a párbeszédekkel, miközben nézi a filmet. Akik szeretik a lassan húzódó velőkig ható érzelmi izgalmakat a BBC-s változatot, akik pedig egy igazán jó filmre vágynak a Keira féle változatot ajánlom.

Jane Austin teadélután

Colin Firth és Jennifer Ehle a filmben

Értelem és érzelem

Csodás tájak és szívbemarkoló keserédes történet. Sokszor napokig a hatása alatt lehet az ember, úgyhogy csak óvatosan. Egy kis család két nőtagjáról, nővérekről szól a film. A szerelmi élet kifürkészhetetlen és bonyolult csapdáiba esnek. Végül minden jóra fordul és a vártnál boldogabban zárul történetük. Mind két verzió telitalálat. Tipikusan az a sorozat/film, hogy amelyiket előbb nézed meg, az lesz a kedvenced, a másik formátumot nem fogod szeretni. Én az Emma Thompsonosat szeretem jobban viszont a legjobb barátnőm a BBC-s változatot mert azt látta előbb.

Emma Thompson

Emma Thompson Oscar díjat és Golden Globe-ot nyert alakításáért

A klastrom Titka

Fiatalosabb történet és annyira nem klasszikus, mint az előbbiek. Valószínű azért érezhetjük így mert egy nagyon fiatal, szinte tinédzser leány hétköznapi történetét írja le. Én könyvben sokkal izgalmasabbnak találtam könyvben, de nálam törvény hogy ezeket filmben is lássam, így megnéztem. Igazán jó választás vasaláshoz, vagy olyan időszakokra amikor nem akarsz semmit sem csinálni csak nézni valami könnyű filmet.

A klastrom titka

Felicity Jones alakítja Catherine Morlandet

Hamarosan folytatjuk…

A 8 legjobb Keira Knightley film, amit feltétlen látnod kell

(Címlapkép: popsugar.com)

//bluegirl//


Article Tags: · · · · ·