FILMEZZUNK.HU
Jane Austin deatélután

Jane Austen teadélután 2. rész

2788

Jane Austen teadélután 2. rész

Borongós vasárnap, nagy ablak, eső kopogás, kényelmes fotel, jó nagy csésze tea, leggins, nagy pulcsi, felkötött haj… Jane Austen érzés. Szerintem a korunk hölgyeinek nem is kell ecsetelni milyen egy így eltöltött délután. Szeretjük a könyveket, sőt faljuk őket amennyiben az író érdemes rá, de van, hogy néha jól esik a szemünkkel is rágógumizni a tv képernyőn. Olvassátok sok szeretettel a Jane Austen cikkem második részét! Az első részt ide kattintva tudjátok visszaolvasni.

Emma

A mindenbe beleszóló, emberek életét szervező gyönyörű hölgy, nevén Emma, testesíti meg azt a női ideált aki mindenkit kiházasít és tudja hogyan kell csinálni, de ő maga folyton botladozik a szerelem ösvényén. Ez egy komolyabb összetettebb verziója a romantikus filmeknek. Nem tudod majd eldönteni elítéld e, vagy megértsd a főszereplőt tetteiért. Nagyon jó pihenéshez, vasaláshoz, zokni párosításhoz vagy lányos partikra.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow még nagyon fiatalon az Emmában

Tartózkodó érzelem

Egy fiatal nem túl előnyös alkatú, apjának második lánya el kell hogy hagyja szeretett otthonát. Meg kell felelnie folyton támogatója és apjának az elvárásainak. Sajátos módon alakul története egy régi szerelmével új helyekkel tarkítva. Engem nagyon is lekötött mind a könyv mind a film. Ugyanolyan színvonalat képviseltek. Végig izgultam a szerelmes leveleket, a rejtett pillantásokat, bókokat. Finom és igazán nőies film.

Tartozkodó szerelem

A három testvér a Tartozkodó szerelemben

Mansfield park

Szintén előbb könyvben olvastam, és ha most olvasod ezt a posztot neked is ezt ajánlom. Sokkal jobban át fogod érezni a film hangulatát. Nem egy mély érzésű film. Ezt is a vasalós, csajos partis filmek közé sorolnám. Minden esetre a ruhák, hajak, tájak szerelmesei, mint én is nagy örömüket fogják lelni ebben a gyönyörű alkotásban. Mindenképpen azt a verziót nézzétek, meg amiben ezeket a szereplőket látjátok : Frances O’Connor, Jonny Lee Miller, Alessandro Nivola. A másik formátum kicsit durvábbra sikerült, bevállalósok azt is megnézhetik, de ez jobb.

Mansfield Park

Jobb oldalon a film hősnője

( Címlapkép: filmbobbery.com)

Nevetni fogsz ezen az 10 babán, aki kiköpött mása egy filmsztárnak

//bluegirl//


Article Tags: · · · ·