FILMEZZUNK.HU
David Hasselhoff nagyon megbánta, hogy visszautasított egy ikonikus szerepet

David Hasselhoff nagyon megbánta, hogy visszautasított egy ikonikus szerepet

5812

David Hasselhoff nagyon megbánta, hogy visszautasított egy ikonikus szerepet

Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark) egy 1981-es amerikai kalandfilm Steven Spielberg rendezésében, George Lucas produceri közreműködésével és Harrison Ford főszereplésével. Az Indiana Jones-franchise első filmjében Indiana Jones a nácikkal száll szembe, akik a szövetség ládáját kutatják, seregeik legyőzhetetlenné tételéért. Harrison Ford neve mára már egybeforrt Indiana Jones nevével, azonban kis híján David Hasselhoff lett Indiana Jones.

David Hasselhoff - 10 meglepő tény a színészről

A Baywatch és a Knight Rider sorozatok világhírű sztárja nyilatkozta egy rádióműsorban:

„Én is versenyben voltam, de Steven Spielberg azt mondta, hogy neki az a másik srác kell a Csillagok háborújából, úgyhogy Harrison Ford lett a frigyláda fosztogatója”.

Szóval, Spielberg a főszerepre Fordot ajánlotta, azonban Lucas ellenvetett, mivel nem akarta, hogy a színész rendszeresen összefüggésbe kerüljön a filmjeivel. Meggyőzte a rendezőt, hogy keressenek valaki mást, így Tom Selleck kapta meg a szerepet, akinek azonban végül le kellett mondania a feladatot a Magnum című televíziós sorozathoz fűződő elkötelezettsége miatt.

Mikor végül 1981. június 12-én a mozikba került, a 20 millió dollárból forgatott produkció hatalmas sikert aratott, könnyedén válva az év legnézettebb filmjévé több mint 384 millió dolláros bevétellel világszerte, egyúttal a mindenkori listán is előkelő helyet szerezve magának. Nyolc Oscar-díjra is jelölték a produkciót, köztük a legjobb film kategóriában, s ebből négyet nyert el (legjobb hang, vágás, vizuális effektusok és díszlet).

Így néz ki ma „Dadan”, a Macska-jaj egykori legnagyobb sztárja


Article Tags: · · · · ·