FILMEZZUNK.HU
10 Will Smith film, amit mindenképpen látnod kell

10 Will Smith film, amit mindenképpen látnod kell

41839

6. A függetlenség napja (Independence Day, 1996)

Az emberek épp a Függetlenség napját ünnepelnék, amikor hatalmas túlerővel rendelkező idegenek jelennek meg az égen, és arra készülnek, hogy elpusztítsák a Földet. A túlélők egy kis csoportja vállalkozik a lehetetlenre,  azonban mindössze három napjuk van arra, hogy kitaláljanak valamit.

A függetlenség napja (1996)

Tudtad, hogy…?

… az utolsó jelenetbe Jeff Goldblum majdnem belebetegedett, mivel annyiszor kellett megismételni a felvételt, ahol Will Smith-szel közösen büszkén szivaroznak, hogy a végén már undorodott tőle? Azért, hogy megoldják a szituációt, az egyik rendezőasszisztens tartotta izzásban a szivart addig, amíg el nem hangzott a „felvétel!” utasítás.

5. Hét élet (Seven Pounds, 2008)

Gabriele Muccino történetében egy ember úgy akarja feloldozni magát a lelkiismeretfurdalás alól, hogy hét idegen életét tereli jobb irányba. A terv egészen addig működik, amíg bele nem szeret az egyikőjükbe. A film arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, milyen kusza viszonyrendszer köti össze az embereket, előbb-utóbb pedig mindenkinek szembe kell néznie az élet, a halál, a szerelem és barátság nagy kérdéseivel.

Hét élet (2008)

Tudtad, hogy…?

… Will Smith bevallása szerint a forgatáson döbbent rá, hogy neki is szembesülnie kell az élet nagy kérdéseivel: hogyan lehet túlélni az életet, amikor úgy érzed, már tönkrement minden, hogy lehet feldolgozni egy traumát?

4. Én, a robot (I, Robot, 2004)

Egy olyan időben, amikor az emberformájú robotok már a mindennapjaink részei, Del Spooner, a chicagói rendőrség detektívje robotfóbiában szenved. Amikor a U.S. Robotics gyár egy alkalmazottja gyanús körülmények között meghal, Del Spooner kapja meg az ügyet. Az elkövető egy robot, ami hihetetlennek tűnik, hiszen a három robotikai alaptörvénynek ez ellentmond (a gép nem árthat embernek, engedelmeskedik a parancsnak, ügyel a saját épségére).  Ha beigazolódik, hogy egy robot a gyilkos, bármikor elindulhat a láncreakció, hogy a gépek vegyék át a hatalmat a Földön…

Én, a robot (2004)

Tudtad, hogy…?

… az autó, amit Will Smith karaktere használ, egy Audi RSQ nevű prototípus? Különleges adottságait a rendező, Alex Proyas javaslatainak megfelelően tervezték meg külön a film kedvéért.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·