FILMEZZUNK.HU
10 Will Smith film, amit mindenképpen látnod kell

10 Will Smith film, amit mindenképpen látnod kell

41842

3. Sérülés (Concussion, 2015)

A Concussion című filmdráma középpontjában egy amerikai focicsapat áll, melynek játékosai komoly agyrázkódást és súlyos sérüléseket szenvedtek el játék közben. A film azt mutatja be, hogy a maradandó károsodást szenvedett játékosok önhibán kívül keletkezett sérüléseit a Nemzetközi Futball Szövetség hogyan próbálta meg letagadni.

Sérülés 2015 kritika

Tudtad, hogy…?

… a felkészülés részeként Will Smith és az író-rendező Peter Landesman számos boncoláson vett részt?

2. A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Chris Gardner célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat. Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

A boldogság nyomában, 2006

Tudtad, hogy…?

… Will Smith-t speedcubberek, azaz Rubik-kocka-bajnokok készítették fel, hogy két percen belül ki tudja rakni a Rubik-kockát?

1. Bad Boys – Mire jók a rossz fiúk? (Bad Boys, 1995)

Mike Lowrey (Will Smith) és Marcus Burnett (Martin Lawrence) nagyon különböző személyiségek, míg Mike a felvágós szépfiú, Marcus a nagydumás családapa. Nem pusztán barátok, de munkatársaik is, ugyanis együtt dolgoznak a Miami rendőrség kábítószeres osztályán. A rendőrség raktárából valakik ellopnak 100 millió dollárnyi heroint. Az egyik rabló, az egykori zsaru, Eddie Domingez már másnap elkezdi szórni a pénzt, arra viszont nem számít, hogy a luxus prosti, Max, Mike jó barátja, aki értesíti a nyomozót. Sajnos későn érkeznek a helyszínre, a morcos gengszterek mindenkit megöltek, egyedül a mosdóba menekült lányt, Julie-t nem tudták elkapni, aki csak Mike Lowrey-val hajlandó beszélni.

Csúszik a Bad Boys 3, megvan a rendező, visszatérnek a sztárok

Tudtad, hogy…?

… Michael Bay elégedetlen volt a forgatókönyvvel, ezért arra biztatta Will Smith-t és Martin Lawrence-t, hogy improvizáljanak sokat?

+1 Hancock (2008)

Hancock (Will Smith) igazi emberarcú szuperhős: nincs rendes állása, és egy lakókocsiban lakik, ráadásul naponta tetemes mennyiségű alkoholt önt le a torkán, és mikor szuperereje segítségével segít a városon, sokszor igen nagy mennyiségű anyagi kárt okoz. Nem is csoda, hogy a népszerűtlen szuperhőst megtalálja Ray Embrey (Jason Bateman) marketing szakember, aki felajánlja neki, hogy feljavítja az imázsát. Ekkor még nem is sejti, hogy a napjait emlékek nélkül tengető, alkoholista szuperhős mekkora galibát okozhat az ő, és a város életében.

Hancock (2008)

Tudtad, hogy…?

… George Clooney, Ben Affleck, Matt Damon és Leonardo DiCaprio is esélyesek voltak Hancock szerepére?

15 motiváló film, amit még idén meg kell nézned

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·