FILMEZZUNK.HU
Park Chan-wook 8 legjobb filmje

Park Chan-wook 8 legjobb filmje

2472

3: A bosszú ura

A süketnéma Ryu elrabolja volt főnöke lányát, remélve, hogy pénzt tud kizsarolni, mert testvére sürgős vesetranszplantációra vár. A szorult helyzet azonban hamar megváltozik egy tragédia következtében és a szerepek megfordulnak, majd végignézhetjük Park Chan-wook Bosszú-trilógiájának első filmje nyújtotta szívszorító drámáját.

Park Chan-wook 8 legjobb filmje

2: A szobalány

Koreában a japán megszállás idején egy szobalány munkára jelentkezik egy japán örökös hercegnő szolgálatára, azonban titokban meg szeretné szerezni annak leendő vagyonát valódi főnöke számára, de különleges kapcsolat alakul ki köztük. A szobalány eddig említett történetén kívül a filmtörténet egyik legnagyobb fordulatát tartogatja, amely egy hatalmas szerelmi drámát rejteget a felszíne alatt.

A legjobb romantikus filmek

1: Oldboy

Oh Dae-su rablás áldozata lesz, éveken át tartják fogva magyarázat nélkül. Ez idő alatt összeírja összes bűnét és az általa bántott emberek neveit, azonban az egész eddigi életútját tükröző lista sem vezeti nyomra. Szabadulása után minden erejét a bosszúra fordítja, azonban tervei máshogy sikerülnek, mint azt elképzelte, ugyanis a szabadság ellenére még mindig volt fogvatartója tereli az általa egyengetett úton, az igazság felé. Ez a film a bűn fogalmát járja körül egy lírai köntösben és szemlélteti, hogy bizonyos cselekedet önmagában nem vétség, de az öntudat, önismeret hiányában azzá válik.

Oldboy (2003)

//Szerző: Csuka Gergő//

Top 10 dráma az 1980-as évekből

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·