FILMEZZUNK.HU
17 film a legsokkolóbb járványokról

17 film a legsokkolóbb járványokról

7907

Filmek a legsokkolóbb járványokról

A világon sajnos számtalan járványt, vírushelyzetet, vagy fertőző betegségeket élt át a társadalom az egész világban, aminek következtében emberek milliói vesztek oda. Számos betegségre már megtalálták a gyógymódot, de a mai napig vannak olyan betegségek, amikre még nincs meg az ellenszer. Jelen helyzetben a 2020-ban kialakult COVID-19 az, ami bejárta a világot, és aminek eddig több, mint 2.000.000 ember esett áldozatául világszerte. Ha kialakul egy járvány, a lehető leggyorsabban meg kell találni a zéró pácienst, akinél elsőként tapasztalták a betegséget, és a lehető leggyorsabban ellenanyagot kell készíteni, hogy megfékezzék az elkerülhetetlent. A mai toplistában összegyűjtöttük a 17 legsokkolóbb járványokról szóló filmeket, kronológiai sorrendben.

1. Vágyakozás (1953)

Veracruzban agyhártyagyulladásban hal meg egy francia turista. Hiába oltják be az özvegyet, lassan kiderül, hogy a városban kitört a járvány. Csak egy régóta a városban rekedt, szintén francia, részeges orvosra lehet számítani a járvány megfékezésében.

17 film a legsokkolóbb járványokról

2. A hetedik pecsét (1957)

Antonius Blok lovag egy keresztes hadjáratból visszatér hazájába, ahol pestis tombol. A halál őt is el akarja ragadni, de ő, hogy megtalálja Istent, haladékot kér egy sakkjátszma időtartamára. Az egyes lépések között a lovag szembesül a középkor rettenetes valóságával: boszorkányégetés, kétségbeesett emberek, bűnösök és vezeklők. A lovag hű társa vándorlása során elmés csatlósa, aki materialista gondolatokkal magyarázza az emberekben felmerülő kételyeket, szemben a hit, az isten, a túlvilág gondolatával foglalkozó lovaggal. Útjukon melléjük szegődik a vándorszínész pár, a kovács és a felesége is. Velük együtt lesznek szemtanúi a középkori veszedelmeknek: a pestis és az inkvizíció pusztításának. Az utolsó ítéletet mindegyikük másképp fogadja. “A hetedik pecsét” film a bizonyosságot kereső emberről.

3. 12 majom (1995)

Járvány pusztította el a Föld népességének kilencvenkilenc százalékát 1997-ben. Majd negyven évvel később a túlélőkre is pusztulás vár a föld alatti világban. Csak akkor maradhatnak életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról. James Cole-ra vár a feladat, hogy az időben visszautazva, megtudja azt. A számításba azonban hiba csúszik, Cole 1996 helyett 1990-be érkezik, és elmegyógyintézetbe zárják. Így pedig aligha sikerül teljesíteni a küldetését, és megfejteni a 12 Majom Hadseregének rejtélyét. Csupán a pszichológus Kathryn Railly próbálja megérteni a férfit.

12 majom (Twelve Monkeys, 1995)

4. Vírus (1995)

Sam Daniels ezredes halálos vírust tanulmányoz Afrikában, amely az egyik faluban szinte teljesen kiirtotta a lakosságot. A vírus veszélyesebb, mint a pestis és könnyebben fertőz, mint a nátha. Sam rádöbben, hogy a fertőzés eljuthat az Egyesült Államokba és 48 órán belül megfertőzheti az egész országot. Gyanúja beigazolódik, egy amerikai kisvárosban több ember is szörnyű kínok közt hal meg. A sereg karantént von a város köré, míg Sam volt feleségével a vírus ellenszerét keresik. Azonban váratlanul felettese kizárja az ügyből. Sam hamarosan kénytelen rádöbbenni, hogy a vírust az amerikai hadsereg fejlesztette ki és le akarja bombázni a várost, hogy így fékezze meg a mutálódott vírust, s hogy eltussolhassa az ügyet.

17 film a legsokkolóbb járványokról

5. Járvány (1997)

Kolera járvány üti fel a fejét az Egyesült Államokban, s úgy tűnik, a vírus valamelyik mexikói határátkelőn érkezik, méghozzá rendszeres utánpótlással. Dr. Hannah Cole (Lindsay Wagner) a rendőrség segítségét kéri, miután egy fertőzött drogfutár holttestére bukkannak. Az idő szorít, az öt napig lappangó vírus ugyanis egy nap alatt megöli áldozatait, és ha nem találják meg a fertőzés gócpontját, több százezren is áldozatul eshetnek.

17 film a legsokkolóbb járványokról

6. Vírusbosszú (2000)

David R. Whitman (William Hurt) kiváló genetikus, munkája megszállottja. Veszélyes vírusokkal dolgozik. Egy este hazaérkezése után hirtelen gyorsasággal meghal felesége és lánya. David rájön, hogy csakis ő okozhatta a halálukat, az általa a laborból hazavitt vírustenyészet maradványaival. Életben maradása viszont csakis egyet jelenthetett: valamilyen oknál fogva ő maga védettséget szerzett a gyorsan ölő kór ellen. Néhány évvel később David Budapesten dolgozik, amikor a hírekben nyugtalanító dolgot hall. Egy bizonyos Müller (Peter Weller), akit kirúgtak vegyvédelmi állásából, bosszúból vírussal akarja környezetét megfertőzni. Csak egyvalaki találhatja meg tragikus következmény nélkül a megkeseredett Müllert: David, az immunis ember.

17 film a legsokkolóbb járványokról

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·