FILMEZZUNK.HU
Érdekességek az Álom luxuskivitelben című filmről

18 meglepő érdekesség az Álom luxuskivitelben című filmről

17041

 13. Európában sok helyen megváltoztatták a számukra nem túl sokat mondó címet. Franciaországban Diamants sur canapé (Gyémántok a kanapán) címmel forgalmazták.

14. Audrey Hepburn nem szerette ha nézik munka közben, ám a híres reggelizős jelenet forgatásánál több ezer bámészkodó gyült össze, így a színésznő sorra elrontotta a jeleneteit. Ezzel annyira felidegesítette Franz Planer operatőrt, hogy az véletlenül megérintett egy magasfeszültségű kábelt, és áramütés érte. Hepburn annyira restellte a dolgot, hogy végül összeszedte magát, s végül tökéletesen felvették a jelenetet.

15. Audrey Hepburn először nem akarta elvállalni a szerepet, így a producernek, Martin Jurrow-nak és a rendezőnek, Blake Edwards-nak kellett rábeszélnie őt. Azt mondták neki, hogy nem örömlányt keresnek, hanem egy kissé félnótás romantikust, egy vérbeli álmodozót.

Érdekességek az Álom luxuskivitelben című filmről

16. Az Álom luxuskivitelben befejezésénél a szereplők azért adnak egymásnak több rövid csókot, mert ebben az időben a hosszú csókjelenet filmben még tilos volt.

17. Marilyn Monroe azért nem fogadta el a szerepet, mert véleménye szerint rossz fényt vetett volna rà, ha call girl-t alakít.

18. A Tiffany’s a 19. század óta először nyitott ki vasárnap a forgatás kedvéért.

Érdekességek az Álom luxuskivitelben című filmről

A Kémkölykök gyereksztárja így néz ki most, majd 3 évtizeddel a film után

(Forrás: Wikipédia)

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·