FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb katasztrófafilm, amit mindenképpen látnod kell

A 10 legjobb katasztrófafilm, amit mindenképpen látnod kell

72764

3. A függetlenség napja /Independence Day, 1996/

A dobogó legalsó fokát A függetlenség napja című sci-fi foglalja el, ami nem mellesleg katasztrófafilm is. Az Egyesült Államok nyomkövető rendszerei 550 km átmérőjű, gigantikus űrhajó közeledtét jelzik. A tévéhíradók a világ legnagyobb városai fölött lebegő óriási űrhajókról tudósítanak. Másnap az elnököt biztonságos helyre menekítik. A Washington D.C.-t ért támadást követően az egész országban úrrá lesz a káosz. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az idegenek célja a Föld totális megsemmisítése. A világ összes hadserege készen áll, hogy felvegye a harcot a gonosz betolakodókkal szemben.

A függetlenség napja /Independence Day, 1996/

2. A lehetetlen /Impossible, 2012/

Az ezüstérmes katasztrófafilm A lehetetlen. Henry Bennett (Ewan McGregor) feleségével, a gyönyörű Mariával (Naomi Watts), és három fiukkal Thaiföldre utazik, hogy ott ünnepeljék meg a karácsonyt. Két nappal később hurrikán söpör végig az egész területen. A család a katasztrófában elszakad egymástól. Maria súlyos sérüléseket szenved, és egy távoli kórházba kerül, ahonnan, Lucas fia (Tom Holland) legnagyobb rémületére nyom nélkül eltűnik. Az országot sújtó káoszban lehetetlen bárkit is megtalálni.

A lehetetlen /Impossible, 2012/

1. Titanic /1997/

Az általunk legjobban kedvelt katasztrófafilm! 1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nem csak szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük. Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb gőzhajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor – alig öt nappal azután, hogy útnak indult – jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb, mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

Kate Winslet - Titanic

Szerinted melyik a legjobb katasztrófafilm a filmtörténetben? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

Megszakad a szív: ezek voltak Paul Walker utolsó szavai

(Történetek forrása ITT és ITT)

//Noncsi//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·