FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb dráma a 2010-es évekből

A 10 legjobb dráma a 2010-es évekből

3539

3: Élősködők

A szegény, de semmirekellő Kim család egyetemre készülő gyermekét a gazdag Park család felfogadja magántanárnak. A fiú próbálja egész családját a gazdag család által kínált munkalehetőségekre beajánlani, terve sikerül. Azonban nem az elképzeléseik szerint alakulnak a dolgok, miután a Park család körül dolgozókat kitúrják és átveszik helyüket. Ez a film szegénységről, gazdagságról, társadalmi rétegek közti átjárásról, kultúráról vagy éppen kulturálatlanságról mesél el nekünk egy történetet rengeteg váratlan fordulattal, rendkívül jól felépített karakterek segítségével.

Élősködők (Gisaengchung, 2019) - Kritika

2: Három óriásplakát Ebbing határában

Egy anya, akinek lányát megerőszakolták és megölték, elégedetlen a helyi hatóság munkájával, mert még nem találták meg lánya gyilkosát, ezért kibérel három reklámtáblát. A nyomozás eredménytelenségére plakátokkal hívja fel a figyelmet a helyiek körében, ezzel nyomást helyezve a rendőrfőkapitányra. A provokatív üzenetek és a folyamatos nyomás miatt az anya és a rendőrség közti viszony elfajulása egyre durvább cselekedetek soraiban mutatkozik meg.

1: Joker

Gotham szociális hálója a mentális beteg Arthur Fleck-et kiveti magából. Általános jelenség, hogy a társadalom legalsóbb rétegeit hagyja az út szélén a város gazdag polgármestere, Thomas Wayne, a hatalmas mértékű feszültségre még nagyobb feszültségkeltéssel válaszolva. A Joker egy komikus mentális beteg túlélését, valamint cselekedeteinek hatására egy társadalmi réteg öntudatra ébredését mutatja be.

Joker (2019) - kritika

//Szerző: Csuka Gergő//

Robert Redford unokája rettentő jóképű: így néz ki a 31 éves Dylan

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·