FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb dráma a 2010-es évekből

A 10 legjobb dráma a 2010-es évekből

3537

6: 1917

Blake és Schofield, két brit katona, akik küldetést kapnak: ellenséges területen, frontvonalon keresztülhaladva kell továbbítaniuk egy üzenetet egy másik hadtestnek, hogy megmentsék életüket. A másik hadtestben szolgál Blake testvére is, akivel együtt a vesztébe rohanna az egész hadtest. Az 1917 című film bemutatja a háború realitását, érzékelteti az akaraterő erejét és mindezek célját.

Élet és halál testközelből | Kritika: 1917

5: 12 év rabszolgaság

Solomon Northup New York északi részén, szabad feketeként éli életét családjával, majd 1841-ben becsapják és eladják rabszolgának. A déli ültetvényeken kell dolgoznia, napról napra túlélnie a szadista rabszolgatartó gazdák kegyetlenkedését vele és társaival szemben. Northup reménytelenebbnél reménytelenebb helyzeteiben is csak a családjára gondol, újra szeretné őket látni és a távolság, valamint a pillanatok alatt elvesztett jogai miatti kilátástalanságban sem hal ki benne a remény.

Benedict Cumberbatch 12 év rabszolgaság

4: A szoba

Egy anyát 7 éve tartanak fogságban ötéves fiával, Jack-kel. A fiú számára a szoba – amiben az egész életét töltötte – jelenti a világot, a tévében látott világ nem létezik, a szabadulásuk érdekében azonban fel kell fognia, hogy van élet a szobán kívül. A szoba bemutatja, hogy az általunk ismert fogalmat a világról mi határozzuk meg tapasztalataink alapján és szemlélteti a hirtelen ökoszisztéma-változás következményeit/nehézségeit.

Brie Larson - A szoba (2015)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·