FILMEZZUNK.HU
Magával ragadó filmek

10 magával ragadó film, mely biztosan meg fogja érinteni a szívedet

30494

5. A csíkos pizsamás fiú (The Boy in the Striped Pyjamas, 2008)

A nyolcéves Bruno gondtalanul éli hétköznapjait Berlinben, a Harmadik Birodalom központjában, büszke katona apjára, de nem sejti, hogy családjával együtt hamarosan átirányítják őt, méghozzá egy olyan helyre, ami nemhogy gyerekeknek, de embernek sem való. Mert a papa bizony egy koncentrációs tábor élére kerül valahol Lengyelországban, és ott valódi náci elhivatottsággal ügyködik, miközben az anyuka gyermekeit félti a borzalmaktól, és próbálja megakadályozni, hogy Bruno megtudja, mi történik valójában szolgálati villájuk szomszédságában.

A csíkos pizsamás fiú (The Boy in the Striped Pyjamas, 2008)

6. Billy Elliot (2000)

Billy egy kemény bányászcsalád gyermeke, akit a férfias életre nevelnek. Egy nap azonban lát egy balett órát, és szívét azonnal elönti a szépség iránti áhítat. Titokban balett órára kezd járni, miközben apja és bátyja a közeli bányászsztrájkban vesznek részt. Csak idő kérdése azonban, hogy az ügy kipattanjon, és akkor a tehetséges Billy táncról szőtt álmai talán örökre szertefoszlanak.

Billy Elliot /2000/

7. Az élet szép (La vita é bella, 1997)

A csodabogár Guido mindig kész mosollyal válaszolni az élet nehézségeire. Évekig udvarol a szépséges Dorának, aki sokáig kikosarazza, de végül nem tud neki ellenállni. Gyermekük már a háborús idők szülötte. Az olaszországi zsidókat deportálják. Apát és fiát elviszik, Dora önként utánuk indul. Guido, hogy kisfiát megóvja, kitalálja, hogy az egész csak vetélkedő, amelynek győztese tankot nyer…

Az élet szép 1997

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·