FILMEZZUNK.HU
12 horror film, amiket valós események ihlettek

12 horror film, amiket valós események ihlettek

55076

(5) Széttörve (2016)

Az identitászavar gyógyszerekkel csak ritkán kezelhető, a páciensek inkább elnyomják azokat a személyiségeket, amelyek nem kívánatosak. Daniel Keyes, amerikai író két kötetet (Szép álmokat Billy!, Billy Milligan háborúi) is szentelt a témának, amelyek alapját egy igaz történet szolgáltatta, mégpedig azé a Billy Milligané, aki 1977-ben Ohioban rabolt el és erőszakolt meg három fiatal nőt, úgy, hogy valójában huszonnégy különböző korú és jellemű ember élt benne. Szó volt róla, hogy megfilmesítik a könyveket, Leonardo DiCaprio-t is emlegették, mint, aki esélyes Milligan szerepére, de aztán jegelték a projektet. És most már nem is biztos, hogy fel kéne azt olvasztani. Hiszen M. Night Shyamalan lelőtte a poént. A Széttörve története ugyanis kísérteties hasonlóságokat mutat Billy Milligan sztorijával. Véletlen lenne?

(6) Börni, az eszelős temetős (2011)

Börni, az eszelős temetős (2011)

A texasi kisváros jószívű temetkezési ügynöke összebarátkozik a magányos, de elviselhetetlenül zsémbes – és gazdag – özvegyasszonnyal. Az idős nő pénzén utazgatnak, élvezik az élet örömeit. A szipirtyó egyre inkább kisajátítja magának a férfit, aki elkeseredésében agyonlövi. A helyiek megbocsátanának a közkedvelt temetősnek, az elszánt ügyész azonban a rácsok mögött akarja tudni. Igaz történet alapján. Jack Black, a film főszereplője személyesen is találkozott az igazi Bernie Tiede-val a Telford Unit Állami Börtönben.

(7) Zodiákus (2007)

A film igaz történeten alapszik, ugyanis a Zodiákusként ismert sorozatgyilkos az 1960-as évek végén tartotta rettegésben a Észak-Kaliforniát. Számos áldozatot hagyott maga után, miközben a rendőrséggel macska-egér játékot játszva rejtjeles üzeneteket és leveleket küldött a San Francisco Chronicle-nek és más újságoknak; személyazonosságára nem derült fény, sosem kapták el.

(8) Regression (2015)

Regression

A film 1990-ben játszódik, amikor is egy 17 éves Angela Gray nevű lány azt vallja a rendőrségen, hogy apja gyermekkora óta folyamatosan molesztálja. A vallomást felvevő minnesotai kisvárosi rendőr beleveti magát a nyomozásba, de ahogy előrehalad a kihallgatásokkal egy egyre elképesztőbb történet bontakozik ki előtte, amely már nem csak egyszerűen családon belüli erőszakra szűkül, hanem egy egész Amerikát lázban tartó, csecsemő áldozatokat is követelő ördög imádó szekta ténykedését tárja elénk. A feltételezett elkövetők azonban semmire nem emlékeznek, ezért a kihallgatás során egy pszichológus regressziós hipnózist alkalmaz, ami csak még jobban összegubancolja a szálakat.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·