FILMEZZUNK.HU
12 horror film, amiket valós események ihlettek

12 horror film, amiket valós események ihlettek

55074

(9) Démonok között (2013)

“A Démonok között(The Conjuring) igaz történet alapján, a mi saját történetünk alapján készült. Mindamellett nem a House of Darkness House of Light című könyvtrilógiámat vette alapjául. Helyette inkább Ed és Lorraine Warren ügyiratait használták. A jogok így kerültek a készítőkhöz, és ugyan van néhány eltérés benne, attól még teljesíti amit ígér, – hiszik vagy sem: igaz történet alapján készült.” – idézet Andrea Perron Horrormovies.ca-nak címzett leveléből, 2013 júniusából

(10) Mennyei teremtmények (1994)

Szinte minden helyszín, amit a filmben használtak az eredeti helyszín volt, ahol a valós események történtek. A teázót, ahol Honora Parker az utolsó ételét fogyasztotta, néhány nappal a forgatás befejezése után lebontották. Peter Jackson rendező szerint, amikor ráléptek arra az ösvényre, ahol a gyilkosság történt, hátborzongatóan nagy lett a csend, a madarak elhallgattak és úgy tűnt, hogy valami nincs rendben, ez nem helyes. Így inkább egy pár száz méterrel arrébb mentek.

(11) Született gyilkosok (1994)

A Született Gyilkosok a bemutató után egyszerre kapott meleget és hideget. Quentin Tarantino forgatókönyve alapján és Oliver Stone rendezésében készült a film, amely két fiatal (Woody Harrelson és Juliette Lewis) szerelmespár véres és szenvedélyes gyilkolászásáról szól. A kritikusok szerint a film a hátborzongató bűncselekmények dicsőítéséről szól és ami a legfélelmetesebb, hogy nem kitalált történetről van szó…

A mindösszesen 19 éves Charles Starkweather és Mallory Knox 1957 januárja és 1958 decembere között 10 embert ölt meg, de csak egy gyilkosságot tudtak rájuk bizonyítani. Starkweathert halálra ítélték, Malloryt pedig életfogytiglant kapott, de végül 17 év után szabadon engedték.

(12) Wolf Creek – Haláltúra (2005)

A kritikusok nem értékelték túl pozitívan a filmet, mert túl erőszakosnak tartották. Mick figurája több gyilkos ötvözete. Bradley John Murdoch volt az egyik olyan gyilkos, akit azzal vádoltak, hogy megölt Ausztráliában egy brit turistát és bántalmazta annak barátnőjét. Mivel a film pont akkor került volna a mozikba, amikor Murdoch tárgyalása kezdődött, a bíróság elrendelte a film vetítésének elhalasztását, nehogy hatással legyen a tárgyalás végkifejletére. A másik minta állítólag Ivan Milat, akit csak a „hátizsákos gyilkosként” emlegettek akkoriban. Ivan megverte, leszúrta, meglőtte, megfojtotta és lefejezte áldozatait.

Coming outolt Hollywood egyik legszebb színésznője

(Forrás: Brightside és PetőfiLive)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·