FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb thriller film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb thriller film az IMDB szerint

19401

A legjobb thriller filmek az IMDB szerint

A bárányok hallgatnak? Eredet? Hetedik? Esetleg az Alfred Hitchcock által rendezett Psycho? Vajon melyek a legjobb thriller filmek? Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 thriller filmet, amit a világ legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbaknak tart.

20. A tengeralattjáró (1981)

A II. világháborúban, az Atlanti-óceánon végzett több hetes hadműveletek után a U96 nevű tengeralattjáró hajónak át kell szelnie a Gibraltári-szorost, hogy részt vehessen a földközi-tengeri harcokban. A kísérlet kudarcot vall, a súlyosan sérült U96 visszatér a látszólag biztonságos csatornapark kikötőbe. Itt azonban egy mélyrepüléses támadásnál a hajó teljesen elpusztul, és a legénység nagy része is életét veszti.

A tengeralattjáró (Das Boot, 1981)

19. Kutyaszorítóban (1992)

Quentin Tarantino első nagyjátékfilmje, melyben öt, egymás számára teljesen ismeretlen férfi összeáll a tökéletes bűntény elvégzésére. Nem ismerik egymás valódi nevét, színek szerint szólítják egymást. A gyémántrablás után azonban a rendőrség túl gyorsan a nyomukra bukkan, és a rablásból pillanatok alatt vérfürdő lesz. Egyértelmű, hogy valaki közülük besúgó volt, hiszen a rendőrség szinte azonnal ott volt a nyomukban. Már csak azt kell kideríteni, hogy melyikük az… A thriller film sztorija a rablás elkövetése után indul, és egy-egy visszatekintő jelenetben idéződik fel az azt megelőző időszak, a bűntett kitervelésének fázisa, illetve ily módon ismerjük meg magukat a szereplőket is.

Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, 1993)

18. Hátsó ablak (1954)

Az Alfred Hitchcock által rendezett thriller film története szerint a híres sajtófotós, Jeff (James Stewart) törött bal lába miatt a négy fal közé szorult. Azzal próbálja elűzni unalmát, hogy a szomszédait figyeli szobájának hátsó ablakából. Figyelmét egyre jobban leköti a Thornwald házaspár. Lars Thornwald (Raymond Burr) gyanúsan kezd viselkedni, állandó ápolásra szoruló felesége pedig egyik napról a másikra eltűnik. A férfi nem tud szabadulni a gondolattól, hogy Lars megölte a feleségét, és éjjel nappal figyeli őt, hátha le tudja buktatni. A megfigyelésbe bevonja csinos szomszédját, Lisát is (Grace Kelly), aki egyre inkább kezd beleszeretni a megszállott Jeffbe.

Hátsó ablak (Rear Window, 1954)

17. A vád tanúja (1957)

Sir Wilfried Robarts, a híres ügyvéd hosszas betegeskedés után újra munkához lát. Elsőként Leonard Vole ügyét vállalja el. A férfit azzal vádolják, hogy megölte a barátnőjét. A per során felesége is Vole ellen tanúskodik; azt állítja, hogy a tett elkövetése időpontjában férje nem volt otthon. Már minden a vádlott ellen szól, amikor egyszer csak felbukkan egy ismeretlen asszony. Szerinte Vole felesége hazudott.

A vád tanúja (Witness for the Prosecution, 1957)

16. Memento (2000)

Leonard Shelby minden áron meg akarja találni azt, aki megerőszakolta és megölte a feleségét. Azonban gyógyíthatatlan betegsége miatt, nem képes friss élményeket tárolni a memóriájában. Hogy bosszút állhasson, dokumentálnia kell minden lépését, de a szálak bonyolódásával mindenki gyanússá válik, beleértve önmagát is.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·