FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb thriller film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb thriller film az IMDB szerint

19491

15. Oldboy (2003)

Ebben a feszültségekkel teli thriller filmben egy hétköznapi családapa, Oh Dae-soo gyanútlanul éli életét, míg egy napon fogságba ejtik. A férfi nem tudja, hogy ki és miért kapta el. Éveken át egy cellában raboskodik. Fogalma sincs arról, hogy mi zajlik odakint, mindössze egy tévé áll rendelkezésére. A tévének köszönhetőn tudja meg, hogy felesége már nem él, és a rendőrség a nő haláláért Oh Dae-soot okolja. A férfi először teljesen kétségbe esik, majd fejében elkezd megfogalmazódni a bosszú gondolata. Váratlanul szabadul, 15 év fogság után. Ahogy fogva tartásának, úgy szabadulásának oka sem derül ki. Oh Dae-soo-t egy cél hajta: meg akarja tudni, hogy ki áll az elrablása mögött, és hogy mi volt a célja az egésszel. Ekkor azonban még maga sem sejti, hogy megpróbáltatásainak java még csak most következik.

Oldboy (2003)

14. A mások élete (2006)

Kelet-Berlin, 1983 novembere, hat évvel a berlini fal leomlása előtt: az NDK és állambiztonsági szolgálata még elnyomja a (másként) gondolkodókat, és kíméletlen megfigyelő-besúgó rendszere mindenkit behálóz. Ennek a gépezetnek tökéletes fogaskereke Gerd Wiesler százados, akit politikai nyomásra egy sikeres színpadi szerzőre, Georg Dreymanra és élettársára, az ünnepelt színésznőre Christa-Maria Sielandra állítanak. A rendszerhez vakon hű Wiesler, a mások életét figyelve hamarosan ráébred saját élete kisszerűségére.

A mások élete (Das Leben der Anderen, 2006)

13. A sötét lovag: Felemelkedés (2012)

Batman nyolc évvel ezelőtt magára vállalta Harvey Dent gaztetteit, melyet követően nyom nélkül eltűnt. Üldözötté vált, de nem hiába, mert a Dent-törvénynek köszönhetően sok bűnözőt zártak rácsok mögé. Nem csak Batman, de Bruce Wayne is elvonult a nyilvánosság elől, azonban Gordon felügyelő tudja az igazságot, és lelkiismerete nem hagyja nyugodni. A városban azonban feltűnik egy macskajelmezes tolvaj és egy titokzatos maszkos férfi, akit Bane-nek hívnak. Gotham Citynek újra szüksége van a Sötét Lovagra, de úgy tűnik, Bane-t már nem lehet megállítani.

A sötét lovag - Felemelkedés (The Dark Knight Rises, 2012)

12. Psycho (1960)

Alfred Hitchcock klasszikus thriller filmjében Marion Crane, a titkárnő ellop 40 ezer dollárt főnökétől, majd új autót vesz, és egy motelben húzza meg magát. Együtt vacsoráznak a szelíd, de furcsa tulajjal, Norman Bates-szel. A titkárnő visszavonul szobájába, de zuhanyzás közben gyilkosság áldozata lesz: egy öreg nőnek tűnő gyilkos halálra késeli. A főnök eközben megbíz egy magánnyomozót, hogy találja meg a lányt és a pénzt. A lány húga, Lila, és Marion barátja szintén keresni kezdik. Sikerül vajon felfedniük a skizofrén gyilkos kilétét, aki halott édesanyja ruháiban csap le áldozataira?

Psycho (1960)

11. Menny és pokol (1963)

Ennek a thriller filmnek a főszereplője Japán legnagyobb cipőgyárának egyik dúsgazdag vezetője, Kingo Gondo. A férfi társaival éppen egy komoly pénzeket és pozíciókat befolyásoló veszélyes hatalmi játszmába kezd, amikor egy titokzatos telefonáló felhívja, és közli vele, hogy elrabolta a fiát. Kiderül, hogy az emberrabló valójában nem Gondo, hanem a sofőrje fiát ejtette foglyul, ám amikor tévedésére fény derül, a váltságdíjat ugyanúgy követeli. Gondo azonban más gyermekéért nem hajlandó fizetni, ezzel pedig beláthatatlan események láncolatát indítja el.

Menny és pokol (1963)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·