FILMEZZUNK.HU
A legjobb űrhajós filmek

10 űrhajós film, amit látnod kell

46138

3. Apollo-13 /Apollo 13, 1995/

Az Apollo 13 1970. április 11-én történelmet készül írni azzal, hogy leszáll a Holdra. A kilövésnél még minden rendben megy, de a leszállás előtt baljós üzenet érkezik a Földre: “Houston, baj van!” Az űrhajó legénysége egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás következtében oxigén és enerigia nélkül marad. A tét nem a leszállás, hanem az életben maradás.

Apollo 13. 1995

2. Mentőexpedíció /The Martian, 2015/

Egy botanikus űrhajóst, Mark Watney-t halottnak hiszik társai, miután egy heves viharban nyomát vesztették. Watney túlélte a vihart, mely után egyedül találta magát egy idegen bolygón. Szerény ellátmánya nem tart ki sokáig, így csak a találékonyságára számíthat, ha üzenetet akar küldeni a Földre. Több millió kilométerrel arrébb a NASA és a nemzetközi tudósok csapata azon dolgozik, hogy hazahozzák a ’marsit’, miközben Watney társai egy lehetetlennek tűnő mentőakciót dolgoznak ki. Négy év múlva érkezik meg a bolygóra a felmentősereg, ám tartózkodási helyétől 3200 km-rel távolabb, így Watney útra kel, hogy éljen a hazatérés utolsó lehetőségével.

Mentőexpedíció 2015

1. Gravitáció /Gravity, 2013/

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) tapasztalatlan űrhajós, azonban mikor egy meteorraj megsemmisíti az űrbázist ahol doglozik, elveszti társait. A földi irányítással minden kapcsolata megszakad, ő és az életben maradt Kowalski (George Clooney) magukra hagyaatva sodródnak az űrben magatehetetlenül. Ryanen eluralkodik a pánik, amikor rádöbben, hogy csak magára számíthat, a hazafele vezető út viszont több olyan buktatót rejt, melyekre senki sem készíthette fel.

Gravitáció /Gravity, 2013/

A Rém rendes család egykori gyönyörű színésznője közel húsz kilót hízott gyógyíthatatlan betegsége miatt

Neked melyik a kedvenc űrhajós filmed? Írd meg kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkra! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

(Űrhajós filmek történeteinek forrása: Mafab.hu)

//Noncsi//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·