FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb animációs mese az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb animációs mese az IMDB szerint

26305

15. A vándorló palota (2004)

Sophie édesapja kalapboltjában dolgozik, és fiatal kora ellenére szórakozásra csak nagyon ritkán jut ideje. Azonban egy nap, amikor a szomszéd városba látogat, találkozik a sármos varázslóval, Holwllal. A Puszta borszorkánya félreérti kettejük kapcsolatát, és 90 éves öregasszonnyá változtatja Sophie-t. Az elátkozott Sophie kétségbeesésében a pusztába menekül, ahol rátalál a varázsló vándorló palotájára. Eltitkolva kilétét takaírtónőként kap munkát, és élettel tölti meg az egész kastélyt.

A legjobb animációs mesék

14. Fel! (2009)

A 78 éves légballon kereskedő, Carl Fredricksen élete legnagyobb kalandjáról, a világ felfedezéséről álmodozik. Úgy dönt, valóra váltja néhai szeretett felesége álmát és elutazik Dél-Amerikába a legnagyobb vízeséshez, ami a földön létezik: a Paradise Falls-hoz. Egész életében vágyott egy óriási kalandra, így ezer meg ezer luftballont köt a házára és elrepül messze, a világ egyik leggyönyörűbb és legtitokzatosabb vidékére, a Tepuis táblahegyekhez.

Fel! (Up, 2009)

13. Agymanók (2015)

A serdülőkor általában nem egyszerű, és ezt kénytelen megtapasztalni Riley is. Amikor édesapja új munkát kap San Franciscóban, a lányon vegyes érzelmek lesznek úrrá, köztük az undor, a harag, a szomorúság és a félelem. Az érzelmeket megszemélyesítő Agymanók a lány fejében élnek, azonban nem sokkal a költözés után odabent kitör a káosz. Riley megpróbál pozitív maradni, és meglátni a városban az új élet lehetőségét, de ez nem megy könnyedén…

15 érdekesség az Agymanók című meséről, amit még nem hallottál

12. Klaus – A karácsony titkos története (2019)

Egy fiatal postásfiút, Jespert északra, egy havas faluba küldik, ahol rendkívül nehezen boldogul a barátságtalan és humort nem értő lakosokkal. Aztán találkozik Klausszal, egy különös játék-alkotóval, s kettejük között szokatlan barátság szövődik.

A legjobb animációs mesék

11. Koe no katachi (2016)

Ez az animációs mese egy halláskárosodott iskolásról Nishymia Shokoról szól. Egy másik iskolába kerül, ahol az osztálytársai bántalmazzák őt, különösen Ishida Shouya. Ez egészen addig a pontig tart, hogy iskolát vált. Ishidát kiközösítik, barátok és jövőkép nélkül marad. Évekkel később a megváltás ösvényére téved.

A legjobb animációs mesék

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·