FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb animációs mese az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb animációs mese az IMDB szerint

25927

5. Pókember – Irány a Pókverzum (2018)

Úgy tűnik, hogy egyszer minden szuperhőst utolér a végzete. Miután közös erővel Homokembernek, Doctor Octopusnak, Electronak, Kravennek és a Keselyűnek sikerült legyőzniük Peter Parkert, alighanem minden remény elveszhetett az emberiség számára. Szerencsére azonban itt van nekünk Miles Morales, akit szintén megcsípett egy génmódosított pók, és aki újból felveszi a harcot a bűnözéssel szemben. Ráadásul van néhány újabb trükk, na meg képesség is a tarsolyában.

Pókember - Irány a Pókverzum (Spider-Man: Into the Spider-Verse, 2018) - KRITIKA

4. A neved (2016)

A csodáról és szerelemről szóló animációs történet főhőse Mitsuha és Taki. Mitsuha egy középiskolás lány, aki a húgával együtt a nagymamájával lakik egy pici városban mélyen a hegyek között. Mitsuha az itteni polgármester lánya, aki nagyon szigorú, főleg amiatt, hogy közelednek a választások, és szeretné, hogy a lánya példásan viselkedjen. A tradícióktól szorongatott Mitsuha nagyvárosi életről álmodozik. Tokio centrumában él Taki, a középiskolás fiú, aki ideje nagy részét a barátaival tölti, vagy egy olasz étteremben pincérkedik, de igazi szenvedélye az építészet és a képzőművészet. Egy nap Mitsuha azt álmodja, hogy ő egy fiú Tokio belvárosában, Takinak pedig szintén nagyon élénk álma van arról, hogy ő egy vidéki lány messze a hegyek között.

A legjobb animációs mesék

3. Szentjánosbogarak sírja (1988)

Az animációs mese egy fiatal testvérpár szívszorító sorsát követi végig a második világháború sújtotta Japánban. Szeita és alig négyéves kishúga, Szecukó apja egy hadihajón szolgál, amikor anyjuk életét veszti bombázás okozta tűzvészben. A két árva egyik nagynénjükhez kerül, ám hamarosan kiderül, hogy a háborúban elszegényedett, bizalmatlanná vált társadalomban csak magukra számíthatnak, és kénytelenek egyedül szembenézni a háború poklával. A fenyegető éhség és a bombázók árnyékában csak a szentjánosbogarak halvány fénye képes a reményt életben tartani.

A legjobb animációs mesék

2. Az oroszlánkirály (1994)

Nagy az öröm a dzsungel állatainak körében, ugyanis megszületett Mufasa trónörököse, Simba. Nem mindenki néz azonban jó szemmel a fiatal oroszlánra, köztük Simba nagybátyja, Zordon sem, aki régóta feni a fogát a trónra. Ezért szövetkezik a hiénákkal, és tőrbe csalja a királyt és fiát, melyet követően magához ragadja az uralmat. Mufasa önfeláldozásának köszönhetően a trónörökös életben marad, és a dzsungelben új barátokra tesz szert, hogy végül visszatérjen, és letaszítsa uralmáról a gyilkos királyt.

Érdekességek Az oroszlánkirály című klasszikus meséről

1. Chihiro szellemországban (2001)

Chihiro egy tízéves akaratos kislány, aki csalódottan fogadja, hogy szüleivel másik városba kell költöznie. Az utazás során eltévednek, és rátalálnak egy sötét alagútra, mely egy elvarázsolt szellemvároshoz vezet. Az üres utcákon fejedelmi lakomától roskadoznak az asztalok. Az éhes szülők mohón vetik rá magukat a finom ételekre, ám amikor felbukkannak szllemváros igazi vacsoravendégei, disznóvá változnak.Az eldugott mesevilág lakói ősi istenek, és más csodalények, akik Yubaba, a gonosz boszorkány uralma alatt élnek. Chihiro csak akkor oldozhatja fel szüleit a varázslat alól, ha munkát vállal a banya hatalmas fürdőházában.

A legjobb animációs mesék

Sztárok, akikről sokan nem tudják, hogy van egy ikertestvérük

(Történetek forrása: filmkatalogus.hu és mafab.hu)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·