FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb animációs mese az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb animációs mese az IMDB szerint

25921

10. Toy Story – Játékháború (1995)

Az animációs történet szerint Andy gyerekszobája tömve van játékokkal, ám az igazi élet mégsem akkor folyik, ha a kis tulajdonos is jelen van – épp ellenkezőleg. A megelevenedő játékok vezetője – egyben Andy legjobb barátja – Woody, a seriff, barátai pedig Rex, a dinoszaurusz, a szerelmet kereső Krumplifej, Guba a perselymalac és a szoba számtalan egyéb lakója. Woody nyugalmát egy új társ, Buzz érkezése zavarja meg. Az űrharcos hamar átveszi az irányítást, emiatt azonban fokozódik köztük az ellentét. Egy szerencsétlen véletlen folytán azonban össze kell fogniuk, hogy visszajuthassanak Andyhez.

Toy Story - Játékháború (Toy Story, 1995)

9. Toy Story 3. (2010)

Andy bizony már felnőtt, nemsokára főiskolára fog járni, így játékait, Woodyt, Buzzt és a többieket egy dobozba pakolja. A játékokkal teli doboz hamarosan egy olyan helyre kerül, ahol kisgyermekek várják őket, és korántsem kesztyűs kézzel bánnak hőseinkkel. Woody, a bátor cowboy úgy dönt, kiszabadítja a többieket, és megpróbálnak együtt kimenekülni a szituációból…

Toy Story 3. (Toy Story 3, 2010)

8. A vadon hercegnője (1997)

Az Enishi nemzetség utolsó sarja, Ashitaka békésen él a népével egy kis hegyi falucskában, azonban egy nap szörny támad az alattvalóira, aki megátkozza az ijfú herceget. Ashitaka elindul, hogy feloldja az átkot, azonban csakhamar egy háború kellős közepén találja magát. Az egyik oldalon az erdő kiirtását tervező vaskohászok, a másikon a gyönyörű Sam hercegnő és az Állat-démonok állnak.

A legjobb animációs mesék

7. Wall-E (2008)

Többszáz magányos éven át végezte a munkát, amire programozták, de WALL-E (Watt-takarékos Lánctalpas kivitelű Limlom- és hulladékkezelő – E sorozat) a kacatok gyűjtése mellé végre új életcélt talál magának, amikor megismeri az EVA névre hallgató ügyes keresőrobotot. EVA az égből érkezik egy űrhajóval, s látszólag keres valamit. Mikor megtalálja, úgy távozik, ahogy érkezett. WALL-E-t azonban az érzelmei arra hajtják, hogy vele tartson, felkapaszkodik a távozó űrhajóra, majd átszeli így a galaxist, hogy ezzel megkezdődjön élete nagy utazása, illetve kalandja, melynek során egyrészt küldetést talál magának, másrészt egy jóbarátot.

Wall-E (WALL-E, 2008)

6. Coco (2017)

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.

Coco - 2017. november 01.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·