FILMEZZUNK.HU
A legjobb magyar filmek

10 magyar film, amit életed során legalább egyszer látnod kell

36658

3. Indul a bakterház (1980)

Nehéz az élet a tanyavilágban. Regős Bendegúz, az égetni valóan rossz csemete sokat tudna róla mesélni. Gyerekkorában sokféle dolgot tartottak felőle: hogy csodagyerek, meg, hogy akasztották volna fel kétnapos korában. Most az anyja elszegődteti a bakterházba. A kisfiú szenved a pénzéhes lókupec, a lusta bakter, a fukar paraszt, de legfőképpen a Büdös Banya miatt.

Indul a bakterház (1979)

2. Tüskevár (1967)

A film hőse egy kisfiú, a széltől is óvják, még az úttörőtáborba se engedik el. A nyári szünetben azonban elmehet a Kis-Balaton mellé egy rokonhoz, aki megismerteti őt a természet szépségeivel. A nyaralás feltétele, hogy jól kell tanulnia.

Tüskevár 1967

1. Vuk (1981)

A kis róka születésétől fogva életrevaló kölyök volt, ezért – nagyapja után – Ő is a VUK nevet kapta: Vadászom Utamból Kotrodj! Rá is szolgál nevére a későbbiekben. Családját az ember kiirtja, így egyedül kénytelen vándorolni egészen addig, míg Karak – a nagybátyja – be nem fogadja. Mikor felcseperedik elindul megkeresni szülei gyilkosát.

Vuk (1981)

+1 Puskás Hungary (2009)

Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jutva, a polgári kispesti belvárosból menyasszonyt találva őrjöngve rajongott világsztár lesz, aki táviratok százait kapja minden szállodában, ahol csak pár éjszakára megszáll bárhol a világon… Olyan világsztár, aki egész életében – politikától, háborútól, társadalmi konvencióktól függetlenül – mindig csak azt csinálja, amit szeret, s amit a legjobban tud a világon: focizik.

Puskás Hungary (2008)

A legismertebb magyar szinkronhangok, akikért odáig vagyunk

Ha van magyar film, ami szerinted kimaradt a listáról, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy legközelebb egy nagyobb listával állhassunk elétek.

(Történetek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·