FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb kalandfilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb kalandfilm az IMDB szerint

20842

A legjobb kalandfilmek az IMDB szerint

Indiana Jones-filmek? Star Wars-filmek? Esetleg a Gyűrűk ura-filmek? Vajon melyek a legjobb kalandfilmek? Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 kalandfilmet, amit a világ legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbaknak tart. 

20. Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (1989)

Archeológiát tanít Indiana Jones. Felkeresi egy műgyűjtő, aki azt szeretné, ha Jones professzor megkeresné neki a Szent Grált. Egy tudós már eltűnt, amikor az ereklye után kutatott: Jones apja. Indy az apja jegyzeteit felhasználva vág neki a kalandos útnak: először Velencébe, onnan Berlinbe, majd tovább a Közel-Keletre, a Szentföldre. A fenyegető veszéllyel nem egyedül kell szembenéznie, hiszen Velencében találkozik dr. Elsa Schneiderrel, aki elkíséri további útjaira.

A legjobb kalandfilmek az IMDB szerint

19. Észak-északnyugat (1959)

Az egyszerű reklámszakembert, Roger Thornhillt egy nap elrabolják egy étteremből. Az eset mögött egy ellenséges kém, Philip Vandamm áll, aki csalétekként próbáljam meg felhasználni a férfit. Roger megpróbálja tisztázni magát, azonban élete egyre nagyon veszélybe kerül, és felbukkan a színen egy gyönyörű nő is…

Észak-északnyugat (North by Northwest, 1959)

18. Arábiai Lawrence (1962)

T. E. Lawrence (Peter O’Toole) hadnagyként szolgált a Brit Hadseregben. A feladata térképek kiszínezése volt, ám egyszer megkapja élete megbízását, egy megfigyelői munkát. A helyszínre érkezve döbben rá, hogy előzetes elképzelései és a valóság milyen távol állnak egymástól.

A valaha volt 20 legjobb kalandfilm az IMDB szerint

17. 2001: Űrodüsszeia (1968)

Az emberiség hajnalán az ősemberek egy fekete kőoszlopot találnak a pusztában. Ez a találkozás vezeti rá őket az eszközhasználat felfedezésére. Évezredekkel később, 2001-ben amerikai kutatók hasonló monolitra találnak a Holdon, ami rádiójelet sugároz a Jupiter felé. Űrexpedíciót indítanak, hogy kinek szólhat az üzenet. Azonban HAL 9000, a fedélzeti komputer tudatára ébred, és a hajó legénysége ellen fordul. Az utolsó űrhajós a visszatérés reménye nélkül mégis belevág küldetése teljesítésébe.

2001: Űrodüsszeia (2001: A Space Odyssey, 1968)

16. A tengeralattjáró (1981)

A második világháború idején 1941-ben egy tengeralattjáró legénységének sorsát követjük nyomon, akik egy meghibásodás folytán az óceán aljára süllyednek, és a túlélésért minden technikai és szellemi képességüket latba kell vetniük. Csak magukra számíthatnak. Nem működik a rádió, nincs, aki megmentse őket, ráadásul a felszínen is csak az ellenséges erők várnának rájuk.

A tengeralattjáró (Das Boot, 1981)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·