FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb kalandfilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb kalandfilm az IMDB szerint

20867

15. A Jedi visszatér (1983)

Han Solo és Leia Jabba fogságában sínylődnek, ám Luke a segítségükre siet, és megmenti őket a biztos haláltól. Ezzel azonban koránt sem értek véget feladatai, ahhoz ugyanis, hogy megküzdhessen Darth Vaderrel, Jedivé kell válnia. Ennek érdekében visszatér Yodához, hogy tovább fejleszthesse képességeit. A felkelők a Halálcsillag elpusztításával végleg megszabadulhatnának Darth Vadertől és sithektől, azonban a Birodalom csapdába csalja őket.

A legjobb kalandfilmek az IMDB szerint

14. Becstelen brigantyk (2009)

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) családját a lány szeme láttára végzi ki Hans Landa (Christoph Waltz) náci ezredes, melyet követően Shosanna Párizsba menekül, ahol ahol új identitásra tesz szert, és egy mozi tulajdonosa és üzemeltetője lesz. Eközben a “Brigantyk” névű osztag Aldo Raine (Brad Pitt) hadnagy vezetésével csatlakozik Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) német színésznőhöz és titkosügynökhöz egy akcióban, melynek célja a Harmadik birodalom vezetőinek kiiktatása. Egy mozi bejáratánál végül összefutnak a szálak, ahol Shosanna a saját bosszútervét készül végrehajtani.

A legjobb kalandfilmek az IMDB szerint

13. Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981)

Indiana Jones egy nem mindennapi régész, igazi kalandor, aki semmilyen veszélytől nem riad vissza. Egy perui dzsungelben épp egy csapdákkal teli épületben igyekszik megszerezni egy műkincset, azonban elveszti azt, amely így fő riválisa, Belloq (Paul Freeman) kezében landol. Ezt követően az amerikai titkosszolgálat megbízásából egy egyiptomi ásatás felé veszi az irányt, hogy még a nácik előtt megtalálja az Ószövetségből ismert frigyládát. Azonban nem lesz könnyű dolga, ugyanis a gátlástalan Belloq is a láda megszerzésén munkálkodik.

Indiana Jones: Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark, 1981)

12. Vissza a jövőbe (1985)

A fiatal Marty McFlynak mint minden átlagos tinédzsernek, átlagos gondjai vannak a mindennakpokban. Egyvalami azonban megkülönbözteti őt a többiektől. Egyik legjobb barátja, Doki egy megszálott tudós, aki egy sportkocsiból valóságos időgépet épít. Dokit azonban halálos támadás éri az egyik kísérlet közben, így Marty az időgépet használva visszautazik a múltba azzal a szándékkal, hogy megmentse az öreget. Számítsaiba azonban néhány hiba csúszzik.

Vissza a jövőbe

11. Gladiátor (2000)

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus nem nézi jó szemmel, és amikor lehetősége nyílik rá, elárulja, és rabszolgakereskedők kezére juttatja Maximust. A katona gladiátorként Rómába kerül, ahol lehetősége nyílik rá, hogy az őrült zsarnok hatalmát megdöntse, ehhez viszont szüksége van a népre is, amely talán még nem vesztette el józan ítélőképességét.

Elképesztő filmes bakik a Gladiátor című filmben

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·