FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb kalandfilm az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb kalandfilm az IMDB szerint

20868

5. A Birodalom visszavág (1980)

Az egyik utolsó felkelő támaszpont hófödte lankáit birodalmi lépegetők lepik el. Leiának, Han Solónak, és Chewbaccának menekülőre kell fognia, a nagy sietségben azonban kénytelenek elfogadni Lando Calrissian segítségét, de csapdába esnek. Miközben őket elfogják, Luke a Dagobah rendszerben az utolsó Jedi mestert, Yodát keresi.

A legjobb kalandfilmek az IMDB szerint

4. A Gyűrűk Ura: A két torony (2002)

A gonosz hatalma egyre nő, Középföldét a két torony, Barad-dúr, Szauron és Orthanc, Szarumán szövetsége fenyegeti. A gyűrű szövetsége szétesett, Frodó és Samu Mordor felé tartanak, hozzájuk szegődik Gollam, aki magának követeli az Egy gyűrűt. A szövetség többi tagja Rohan lovasaival tovább harcol a gonosz ellen, és szövetséget kötnek az Entekkel. Kezdetét veszi a Gyűrűhűború.

Minden idők legjobb filmjei

3. A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001)

Zsákos Bilbó, az öreg hobbit, Frodónak adja rég őrzött gyűrűjét. Az ékszerről azonban kiderül, hogy az az Egy Gyűrű, mely valaha a sötét nagyúré, Szauroné volt, aki minden erejével vissza akarja kapni, hogy leigázza középfölde népét. Gandalf tanácsára Frodó Völgyzugolyba viszi a gyűrűt, ahol a szabad népek tanácsán az a döntés születik, hogy meg kell semmisíteni azt. Ehhez az ijfú hobbitnak el kell jutnia a Végzet hegyéhez, és bele kell dobnia a gyűrűt a katlanba. A Gyűrű Szövetsége elindul Mordorba, hogy teljesítsék a küldetésüket.

Minden idők legjobb filmjei

2. Eredet (2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

A legjobb kalandfilmek az IMDB szerint

1. A Gyűrűk Ura: A király visszatér (2003)

Szarumán legyőzése után Szauron ereje még töretlen, és Gondort veszi célba. Gandalf és Pippin Gondorba vágtat, hogy felkészítse Denetorth és Minas Tirith lakóit. Théoden király összevonja seregét, hogy Gondornak segítséget nyújtson. Aragorn vállalja sorsát, és harcba szólítja a holtak seregét. Eközben Frodó, Samu és Gollam tovább haladnak Mordorba a Végzet hegye felé, ám minél közelebb érnek, annál nagyobb a gyűrűhordó hobbit terhe…

Minden idők legjobb filmjei

Így néznek ki ma Bud Spencer lányai: Cristina és Diamante túl az ötvenen is gyönyörűek

(Történetek forrása)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·