FILMEZZUNK.HU
A legjobb filozofikus filmek

10 filozofikus film, amit mindenképpen látnod kell

58149

Az élet fája (The Tree of Life, 2011)

Jack O’Brien (Sean Penn) építész, immár megfáradt, megtört emberként egy sorsfordító szellemi utazásra indul mikor öccse halálának évfordulóján visszagondol gyerekkorára, azokra az évekre, mikor szigorú apja és szerető anyja mellett férfivá ért. Gondolatai nem csak saját életét, de az egész emberiség lényegét helyezik számára új megvilágításba.

Az élet fája (The Tree of Life, 2011)

Sráckor (Boyhood, 2014)

Richard Linklater olyasmit alkotott, amit előtte még soha. A Sráckor ugyanis egy olyan fikciós dráma, melyet a rendező csaknem 12 éven keresztül forgatott ugyanazokkal a színészekkel. A cselekmény a kis Mason (Ellar Coltrane) gyermekkora köré épül, aki voltaképpen mindenen átesik, amin a korabeli gyerekek többsége: elköltözik a családjával, új iskolába kerül, elválnak a szülei, új barátokra és új szerelmekre talál.

Sráckor (Boyhood, 2014)

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Joel (Jim Carrey) döbbenten fedezi fel, hogy barátnője, Clementine (Kate Winslet) kitöröltette az emlékezetéből eseménydús kapcsolatuk minden emlékét. Kétségbeesésében ő is felveszi a kapcsolatot az eljárás feltalálójával, Dr. Howard Mierzwiakkal (Tom Wilkinson). Agya rejtett zugainak mélyéről olyan erők működnek, amelyek megpróbálják megakadályozni az eljárás sikerét. Ahogy Dr. Mierzwiak és munkatársai szinte űzik-hajtják Joel-t saját emlékeinek útvesztőjén át, világossá válik, hogy Joel egész egyszerűen nem tudja Clementine-t kiverni a fejéből.

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Természetesen saját véleményen alapszik összeállításunk, így rengeteg filozofikus film kimaradhatott a kedvenceid közül. Ha van ilyen, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy ki tudjuk egészíteni listánkat.

Meg Ryan arca nagyon elcsúfult a sok plasztikától 35 év alatt

(Filozofikus filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·