FILMEZZUNK.HU
Top 10 keresztény film, amit mindenképp látnod kell

Top 10 keresztény film, amit mindenképp látnod kell

19585

A legjobb keresztény filmek

Tudom, hogy csak néhány olyan film van most a piacon, amit tényleg érdemes megnézni. Ha végigtekinted a mai filmek listáját, szinte meg lehetne siratni, hogy milyen típusú filmeket engedünk meg családunknak, gyerekeinknek, a társadalmunknak, hogy nézzenek. “Hol vannak azok a filmek, amik keresztény értékekről, moralitásról és karakterről tanítanak?” Nekem is ugyanez az álláspontom. Ezért had segítsek neked olyan filmeket találni, amik valóban megérik az idődet. Ebben a posztban a top keresztény filmek vannak összegyűjtve, amiket nem lehet kihagyni. Ezek a filmek tökéletesek a következő családi filmnézéshez.

1. A bátorság emberei

A Bátorság Emberei túl jó film ahhoz, hogy figyelmen kívül legyen hagyva. Négy olyan rendészeti tisztviselőről szól, akiknek embereik védelme a feladatuk. Minden nap újabb és újabb problémákkal és veszélyekkel kell szembenézniük az utcákon, de van egy kihívás, amellyel még meg kell küzdeniük — az apaság. Amit szeretek ebben a filmben az az, hogy a család fontosságára fókuszál. A becsületességről, karakterről és az életről tanít. Olyan kihívásokkal foglalkozik, amelyekkel az apák szembesülnek a gyereknevelésben, a család összetartásában. Igaz, ez a film néhol nagyon drámai tud lenni, de vannak benne vicces és nevettető pillanatok is.

A bátorság emberei (Courageous, 2011)

2. Tűzbiztos házasság

Ez a film leginkább a házasságról szól. Caleb Holt, egy hősies és elszánt tűzoltó nagyra értékeli munkáját, és mások felé tett szolgálatait. Viszont akad egy problémája, amit meg kell oldani. Lehet, hogy jó a munkájában, de házassága a szétesés szélén áll. Pornófüggősége, és az, hogy nem képes feleségével kommunikálni, napról napra egyre jobban rombolja házasságát, amíg el nem fogadja a 40 napos szeretet kihívást édesapjától. “Mennyit áldoznál fel házasságodért?” A Tűzbiztos Házasság olyan dolgokra tanít, mint például a remény, megváltás és az igaz szeretet.

Tűzbiztos házasság /Fireproof, 2008/

3. Imával nyert csaták

Ez egy viszonylag újabb film. Úgy hangzik, mintha háborús film lenne, pedig nem az. A film lényege, hogy hogyan tudjuk imával megnyerni személyes, mindennapi csatáinkat. A főszereplő egy szobát átalakít “imakamrává”, és ebben az Úrnak dedikált helyiségben imádkozással küzd meg mindennapos nehézségeivel. Ez a film remekül bemutatja, hogy mi kell ahhoz, hogy jól működjön egy házasság. Sokak szerint ez az egyik legjobb keresztény film, ami valaha piacra került. Sok tanítás és érzelem van benne, amivel házasok, vagy akár egyedülállók is együtt tudnak érezni. Egyébként, a film könyv formátumban is kapható, amit szintúgy ajánlani tudunk. Itt egy idézet a filmből: “Imán keresztül kell megharcolnod a harcaidat.

Imával nyert csaták (War Room)

4. Végtelen hit

 Ez a film valamilyen szinten eltér az eddig említettektől, mivel nagy hangsúly van a drámai cselekményen. Egy edzőről szól és arról, hogy hogyan vezetett egy vesztes csapatot a győzelem felé. Minden egyes játékosnak megvannak a személyes problémái, sőt, még magának az edzőnek is. Ez egy nagyon megindító film, és a rendezők igazán remek módon oldották meg a befejezést. Egy idézet a filmből: “Ha nyerünk, Istent dicsőítjük. Ha vesztünk, Istent dicsőítjük.

Végtelen hit

5. A Jézus-dosszié

Ez a keresztény film igazán meg tudja erősíteni a hitedet. Egy szkeptikusokkal, kételkedőkkel és szidalmazókkal teli világban könnyű elveszteni hitünket. Ez a film megmutatja, hogy hogyan tudod azt megvédeni. Join Lee, egy profi újságíró azon a küldetésen van, hogy bebizonyítsa, miért is rossz a kereszténység, de a végén ő maga bizonyosodik be az ellenkezőjéről. Íme egy kérdés, amit Lee feltesz a filmben: “Valóban tudni szeretnéd az igazságot, vagy már kitaláltál egyet magadnak?

A Jézus-dosszié

6. Feltámadás

Sok filmben feldolgozzák Jézus Krisztus, a Megváltó életét, szenvedését és halálát, de azt nem, hogy mi történt feltámadása után. Ez a film azt mutatja be, hogy hogyan támadt fel Jézus a halálból, és egy szkeptikus, pogány ember hogyan válik kereszténnyé. A Feltámadás nézése közben valóban elgondolkodik az ember, hogy miután minden remény odaveszett, milyen érzés lehetett látni a feltámadt Jézust. Tehát, hogyha szeretnél egy apró betekintést nyerni arról, hogy mit érezhettek az apostolok, sőt egy római katona, amikor megtudták, hogy Jézus valóban Isten fia, akkor ez a film pont neked való.

Joseph Fiennes érdekességek

7. A Passió

 Jézus Krisztus a lehető legfélelmetesebb, legmegalázóbb, és leginkább kínokkal teli halállal halt meg. Egy film sem tudja jól átadni azt a szenvedést, amit Jézus valóban érezhetett, mielőtt emberi életét adta volna. Viszont sokak szerint A Passió című film jár legközelebb ahhoz, hogy megmutassa mindazt, amit Jézusnak el kellett szenvednie ahhoz, hogy mi megmeneküljünk. “Jézus meghalt miértünk, hogy mi élhessünk.” Ez a keresztény film sokak számára felkavaró lehet, ezért a fiatalabbaknak nem ajánljuk. Viszont remekül szolgál arra, hogy legalább egy kicsivel jobban megértsük mindazt az áldozatot, amit Isten, és Jézus Krisztus meghozott azért, hogy számunkra legyen megváltás a halálból.

A passió

 8. Lendkerék

A Lendkerék egy olyan remek film, ami a becsületességre és őszinteségre összpontosít. Jay Austin egy használtautó kereskedő. Nagyon sok autót eladott, de mindig tisztességtelen és manipulatív módon. Nem meglepő, hogy sok ember hazugoknak tekinti az autókereskedőket, akik csak a pénzükre hajtanak. Egy sorsdöntő esemény után, Jay-nek szembe kellett néznie a csúnya igazsággal. Megutálta az addigi életvitelét, és úgy döntött, jó irányba szeretne változni. Noha nehéznek látszik visszaadni az embereknek a pénzüket, és őszinteségéből fakadóan kevesebb üzletet köt, de Isten végül átfordítja sorsát. Miközben a film régiesnek tűnik (2003-ban jelent meg) és nem volt nagy keret rá, ez ne csapjon be. Erőteljes üzenetet közvetít. Miközben a mai világban a hazugságok és a pénz megszerzésének vágya dominál, A Lendkerék egy kitűnő emlékeztető arra, hogy milyen, amikor kitartasz Isten útja mellett.

Top 10 keresztény film, amit mindenképp látnod kell

9. God of Wonders

Ez a film remekül szolgál arra, hogy megértsd Isten erejét, hatalmát és kreativitását. Valójában nem is film, inkább a dokumentumfilm kategóriába lehetne sorolni, de ettől függetlenül érdemes megnézni. A God of Wonders feltárja Isten kézimunkáját, és azt, hogy az munkája hogyan mutat vissza rá. Megmutatja, hogy Isten valóban egyszerre Teremtőnk és Atyánk. Miután ezt a filmet megnézed, nem fogsz ugyanúgy tekinteni a természetre. Jobban megérted, hogy mire utal Pál apostol a Rómabeliekben írt levél első részének 20. versében: “Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökkévaló hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértvén megláttatik; úgyhogy ők menthetetlenek.”

Top 10 keresztény film, amit mindenképp látnod kell

10. Tízparancsolat

Egy 1956-ban megjelent, igazi klasszikus keresztény film. Cecil DeMille és Charlton Heston valódi hírnevet szereztek a Tízparancsolat sikerének köszönhetően, hiszen ez egy mind keresztények és nem keresztények által kedvelt film. Lehet, hogy már sokan láttátok ezt a filmet, de mindenképpen érdemes megnézni. Több órán keresztül tart, de igazán megéri a rászánt időt.

Top 10 keresztény film, amit mindenképp látnod kell

+1: Pál, Krisztus Apostola

Ez a film nem került be a top 10-be, de ettől függetlenül egy remek film. Betekintést nyújt abba, hogy milyen, amikor valóban rászánjuk és odaszenteljük Isten munkájára az életünket.

Pál, Krisztus apostola (Paul, Apostle of Christ, 2018) - Előzetes

//Mink Olívia//

“Egyedül Istennel tudunk túljutni a nehézségeken” – Jon Voight


Article Tags: · · · · · · · · · ·