FILMEZZUNK.HU
Tudtad? 16 érdekes tény a Venom című filmről

Tudtad? 16 érdekes tény a Venom című filmről

3810

Venom érdekességek

Az első Venom rész, amit 2018-ban mutattak be Tom Hardy és Woody Harrelson főszereplésével olyan elképesztő sikert aratott és olyan magasszámú bevételt hozott, hogy nem volt kérdés a folytatás. Amerikában 213 429 141, világszerte pedig 642 239 912 millió dollárt hozott a filmkészítőknek. A történet középpontjában Eddie Brock/Venom (Tom Hardy) újságíró áll, akit megtámad egy űrből érkező szimbióta. Az általa nyert szuperhatalmát arra használja fel, hogy a városok bűnözőit megbüntesse. Érdekesség, hogy a film elkészítésének ötlete már régóta tervben volt. A Pókember filmsorozat spin-offja, azaz a Venom film kidolgozása 2007-ben kezdődött. A 2007-ben bemutatott Pókember 3. film után (amelyben Topher Grace alakította Venomot) akartak egy önálló Venom filmet is készíteni. A Sony azt tervezte, hogy a film kapcsolódni fog a Pókember: Hazatéréshez. Rosenberg és Pinkner megírták a forgatókönyvet,  2017 májusában pedig Fleischer szerződtette Hardyt főszereplőnek. Most nézzünk 16 érdekes tényt, a 2018-as Venom filmről:

1) A Venom két képregényeken alapuló film történet. Az egyik az 1993-ban megjelent hat füzetes Venom: Lethal Protector minisorozat története inspirálta a filmet. A sorozatot David Michelinie írta, Mark Bagley, Ron Lim, és Sam Delarosa pedig a rajzokért feleltek. A képregény sztorija szerint Pókember és Venom fegyverszünetet kötnek, utóbbi pedig San Franciscóba költözik. San Franciscóban egy Life Foundation nevű szervezet akarja elkapni Venomot, akik saját céljaik érdekében akarják tanulmányozni az idegen szimbiótát. Végül öt új utód szimbótát hoznak létre, akik a szépen csengő Scream, Phage, Riot, Lasher és Agony névre hallgatnak. Ezt a történetszálat felhasználták a filmben. Azonban a Venom rendezője, Ruben Fleischer elmondta, hogy még egy képregényből merít a film. Az 1995-ös Planet of the Symbiotes címet viselő kaland öt füzeten át meséli el Pókember, Scarlet Spider (Vörös Pók) és Venom harcát az űrből érkező szimbióták ellen. Ennek a történetnek is viszont láthatjuk bizonyos részleteit a Venomban.

2) Ám a karakter jóval előbb, először 1984-ben tűnt fel egy Csodálatos Pókember-epizódban, és azóta számtalan változáson ment keresztül. Az “Ultimate” Marvel Universe-ben Venom sokkal inkább földi eredetű, mint annak idején, amikor Parker és Brock tudós szülei létrehozták a rák ellenszereként. Majd 1988-ban tűnt fel ismét a képregényekben, vagyis a filmváltozat épp 30 évvel a debütálása után került a mozikba.

3) Az emberek sokáig úgy hitték, hogy a 2017-es Élet című film a Venom előzménye, de ez végül nem bizonyult igaznak.

4) Tom Hardy fia, Louis Thomas nagy rajongója Venomnak. “Olyan filmet akartam csinálni, amit ő is megnézhet. Ezért csináltam egy olyat, amiben emberek fejét harapom le” – nyilatkozta viccelődve Hardy.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · ·