FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film a mesterséges intelligenciáról

A 10 legjobb film a mesterséges intelligenciáról

10318

5. Upgrade – Javított verzió (2018)

Egy rablás során egy nőt megölnek, férjét Gray-t deréktól lefelé lebénítják. Graynek lehetősége van egy intelligens microchip segítségével újra járni, ezt ki is használja és bosszúra szomjazik. Ez a film az érzelemnélküliséget, a mesterséges intelligencia terjedni akarását és annak végtelenségét, beláthatatlan következményeit mutatja be.

Upgrade (2018) - Kritika

4. A nő (2013)

Theodore hosszú kapcsolata után próbál továbblépni, de nem sikerülnek jól a dolgai. Számítógépére telepít egy programot, amely az ő személyisége alapján kreál neki egy barátnőt, Samanthát. Theodore még sosem érezte ilyen jól magát, mint most Samanthával, azonban az együtt töltött idő során gondok lépnek fel a kapcsolatukban. Ez a film az ember viszonyát, érzéseit mutatja be a mesterséges intelligencia iránt, és a mesterséges intelligencia érzéseit a valós világ iránt.

A nő (Her 2013)

3. Ex Machina (2015)

Caleb egy verseny keretében Nathan lakásába kerül, ahol látszólagosan tesztelnie kell egy mesterséges intelligenciával rendelkező gépet. Valójában Caleb is egy tesztalany, aki érzelmeket kezd érezni a gép iránt. Az Ex Machina bemutatja azt a típusú mesterséges intelligenciát, amely élethűbb az embernél, és amíg teszteljük, ő is ezt csinálja velünk.

2. Metropolis (1927)

A gazdag család gyermeke, Freder véletlenül összetalálkozik Mariával, majd beleszeret és követi őt a szegények szintjére. Maria meggyőzőereje tartja a lelket a szegényekben, ezért az ő külsejét választja a gazdagabb réteg egy intelligens robot számára. Azonban a robot a kapott küldetésének ellenszegülve cselekszik. A Metropolis bemutatja a mesterséges intelligencia korlátlanságát és erejét, a némafilmes korszak egyik kiemelkedő filmje, a mai sci-fi elődje.

Metropolis (1927)

1. 2001: Űrodüsszeia (1968)

Egyszer a távol múltban megjelenő fekete monolit – amely meghatározta az ember kifejlődését – újra feltűnik és jelzést küld a Jupiterre. Egy űrhajóscsapat elindul a felderítésre, az űrhajót a mesterséges intelligencia irányítja. Utóbbi az út közben meghibásodik, ennek ellenére a küldetést meg szeretnék valósítani. A 2001-Űrodüsszeia bemutatja a tévedhetetlen gép tévedését és a mesterséges intelligencia erejét.

2001: Űrodüsszeia (2001: A Space Odyssey, 1968)

//Csuka Gergő//

Matt Damon szerint Jason Bourne simán szétrúgná Batman hátsóját

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·