FILMEZZUNK.HU
A legjobb inspiráló filmek

20 inspiráló film, amit egyszer az életbe látnod kell

79982

15. A végső menet (Warrior, 2011)

Egy volt tengerészgyalogos felbukkan a szülői háznál, hogy apja segítségét kérje, ám a helyzet nem csak erről szól. Tom Conlon (Tom Hardy) tehetséges bokszoló volt gyerekkorában, akit apja edzett, ám annak allkoholizmusa szétzilálta a családot. Tom, és a múlttal küzdő bátyja, Brendan (Joel Edgerton) azóta nem beszélnek egymással. Egy pénzdíjjal kecsegtető MMA bajnokság azonban összehozza mindhármukat: a múltját titkoló Tomot, az őt felkészítő és az itallal küzdő Paddyt, és a volt bokszoló Brendant. Az összecsapás sokkal többről szól, mint a pénzdíj.

A végső menet (Warrior, 2011)

14. Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

Billy Beane az Oakland A baseball csapat menedzsere, edzője. Ő az első, aki egy számítógépes program segítségével elemzi a csapat összetételét, és ez alapján választja ki csapata tagjait, és alapjaiban változtatja meg a játék íratlan szabályait. Azonban ennek az ellenfelek nem örülnek, és szabálytalannak vélik.

Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

13. Aviátor (The Aviator, 2004)

Az ideális amerikai elszánt, bátor és ravasz, csakúgy, mint amilyen Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) volt. A feltaláló, iparmágnás és hollywoodi producer mindenbe belekóstolt, ami érdekelte, és úgy tűnt, minden arannyá válik a kezei között. Maximalizmusának és sármjának köszönhetően nem csak a filmipart, hanem a repülést is megváltoztatta a huszadik század huszas és negyvenes évei között. A szerelem, pénz, csilogás és siker mellett azonban Howardnak az élet árnyoldalaival is kíméletlenül szembesülnie kellett.

Aviátor (The Aviator, 2004)

12. A mindenség elmélete (The Theory of Everything, 2014)

A zseniális fizikus, Stephen Hawking és feleségének története, ahogy eddig még sosem láthattuk. Megindító alkotás egy mindent elsöprő szerelemről, melynek semmi sem állhat az útjába.

A mindenség elmélete (The Theory of Everything, 2014)

11. A segítség (The Help, 2011)

Szívszorító és szívderítő történet a hatvanas évek Amerikájából, ahol négy egymástól nagyon különböző életet élő nőt sodor össze a sors, hogy titokban megalkossák az évtized egyik legfontosabb könyvét. Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer, Bryce Dallas Howard humorral teli, ám mégis tartalmas történetet adnak elő a Dél-Amerika színes bőrű házicselédeiről, akik ebben az előítéletekkel teli, a rabszolgatartás emlékeitől terhes időszakban  végre magukra vállalták a feladatot, hogy vakmerően és reményekkel telve változtassanak saját életükön, és alighanem az egész világon.

A segítség (The Help, 2011)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·