FILMEZZUNK.HU
A legjobb inspiráló filmek

20 inspiráló film, amit egyszer az életbe látnod kell

79987

10. Ember a Holdon (Man on the Moon, 1999)

A huszadik század egyik legkiemelkedőbb komikusának, Andy Kaufmannak az életét tárja elénk Jim Carrey. A szeretve gyűlölt, gyűlölve szeretett sztár, aki meghódította Amerikát, és akiről még ma is legendák terjednek, vitatott személyiség volt, aki szerette maga körül felkavarni az állóvizet, és soha nem riadt vissza egy kis botránykeltéstől, ha nevetés lett a vége.

Ember a Holdon (Man on the Moon, 1999)

9. Temple Grandin (2010)

Dr. Temple Grandin professzor az állattartást segítő eszközök kifejlesztésével szerezte hírnevét. Kevesen tudják, hogy Grandin az autizmus egyik formájában, Asperger-szindrómában szenved. Hároméves volt, amikor az autizmust diagnosztizálták nála. Az orvosok azt javasolták az anyjának, hogy adja intézetbe. Ám ő inkább nevelőt fogadott, aki fáradságos munkával elérte, hogy Temple beszélni és írni kezdjen. Miközben a középiskolában a diákok gúnyolódásának céltáblája lett, néhány tanára rájött, hogy a lányt érdeklik az állatok. Az egyetemen pszichológiát és zoológiát tanult, majd ledoktorált, és a nagyüzemi állattartás szakértője lett.

Temple Grandin 2010

8. A 42-es (42, 2013)

A baseball történelem első fekete bőrű játékosának, Jackie Robinsonnak az életét mutatja be ez a film. A sportoló 1947-ben mutatkozott be először, a Los Angeles Dodgers színeiben. Sikereiben nem kis szerepe volt Branch Rickey-nek, a csapat menedzserének, aki kiállt a faji egyenjogúság mellett, és mert színes bőrű játékost alkalmazni csapatában ezekben a vitatott időkben is.

A 42-es (42, 2013)

7. A számolás joga (Hidden Figures, 2016)

Amikor az Egyesült Államok és Oroszország versengenek egymással, hogy ki küldi fel az első embert az űrbe, a NASA kiaknázatlan tehetségekre bukkan egy csoport afro-amerikai matematikusnő képében. A három nő rendkívül gyorsan haladnak felfelé az űrügynökség ranglétráján, miközben az a feladatuk, hogy John Glennt biztonságban feljutassák az űrbe és vissza is hozzák onnan, űrhajója pályájának pontos kiszámításával.

A számolás joga (Hidden Figures, 2017)

6. A mintadiák (Front of the Class, 2008)

Brad hatéves kora óta küzd a Tourette-szindrómával, amelyre még nincs gyógyír. Furcsa hangok és mozdulatok törnek rá, amelyeket nem tud kontrollálni. Nagy akaraterőre van szüksége ahhoz, hogy annyi visszautasítás, kudarc és kirekesztettség után mégis megvalósítsa álmát és tanító lehessen. Erőt adó történet mindenkinek – akik hajlamosak feladni az álmaikat ennél kisebb nehézségek miatt is – a türelemről és a kitartásról.

A mintadiák (Front of the Class, 2008)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·