FILMEZZUNK.HU
A legjobb inspiráló filmek

20 inspiráló film, amit egyszer az életbe látnod kell

79985

5. A király beszéde (The King’s Speech, 2010)

A film VI. György (Colin Firth) király – aki II. Erzsébet királynő édesapja – történetét meséli el. Miután bátyja, VIII. Eduárd lemond, György vonakodva foglalja el a trónt. Különös probléma sújtja őt: meglehetősen dadog, ezért retteg a nyilvános szereplésektől. Beszédhibájának legyőzéséhez elfogadja egy beszédterapeuta (mai szóval logopédus), Lionel Logue (Geoffrey Rush) segítségét. A specialista szokatlan módszereinek, valamint a két férfi között kialakult különös barátságnak köszönhetően György önmagára talál, olyannyira, hogy végül bátran vezeti országát, Nagy-Britanniát a II. világháború zavaros időszakában.

A király beszéde (The King's Speech, 2010)

4. Életrevalók (Intouchables, 2011)

Philippe, a gazdag arisztokrata ejtőernyős balesete miatt nyaktól lefelé teljesen lebénul, tolószékbe kényszerül. Egy segítő asszisztensre van szüksége a mindennapi teendőiben. Választása egy börtönből most szabadult külvárosi fekete srácra, Driss-re esik, aki humorával és rámenősségével mindenkit elbűvöl maga körül. A ház Vivaldi és Earth Wind and Fire zenéjétől hangos. A két univerzum találkozása egy barátság kezdete…

Életrevalók (Intouchables, 2011)

3. Óriásokkal szemben (Facing the Giants, 2006)

A főszereplő egy középiskola edzője, akinek valahogy mindig épphogy nem sikerül továbbjuttatnia a csapatát. A szülők érthető módon kezdenek türelmetlenek lenni, a gyerekek pedig lassan elvesztik minden motivációjukat. Ráadásképp a legjobb játékosok végzős korukban – tekintve hogy utolsó lehetőségük a negyedik évben valamit felmutatni – rendre elhagyják a csapatot valamelyik rivális iskoláért. Edző bá magánélete sincs éppen rendben. A ház épphogy nem dől a fejére, a családi autó változatos időpontokban – de mindig a legrosszabbkor – hagyja cserben. Az utolsó csepp a pohárban a diagnózis, mely szerint fiatal feleségével nem lehet gyerekük, mégpedig éppen őmiatta…

Végtelen hit

2. A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016)

A II. világháborúban Okinawán szolgált az istenfélő katonai orvos, Desmond T. Doss, aki azzal tűnt ki a többiek közül, hogy nem volt hajlandó emberélet kioltására. Emiatt senki nem értette meg őt, s ezért került az orvosi alakulathoz, ahol megtette bajtársai érdekében, ami csak lehetséges volt. Ő volt az első az amerikai történelem során, aki kongresszusi érdemrendre terjesztettek fel.

A fegyvertelen katona (Hacksaw Ridge, 2016) - Kritika

1. A szeretet szimfóniája (August Rush, 2007)

A fiatal ír gitáros egy nap találkozik egy csellistával New Yorkban. A talákozásból egy gyermek fogan, August Rush, ám a fiú árvaként nő fel. A különleges zenei tehetséggel megáldott gyermek tehetségét arra használja fel, hogy megkeresse szüleit. Egy nap, egy idegen férfiben, Wizardban segítségre akad, és együtt indulnak utukra.

A szeretet szimfóniája (August Rush, 2007)

Mindössze 12 éves volt, amikor meghalt – Az angyali gyerekszínész örökre beírta magát a film történetébe

Természetesen “inspiráló filmek” toplistánkból hiányozhat a kedvenced, mivel az összeállítás szubjektív. Ha ismersz még te is hasonló témájú alkotást, kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolni tudjuk hiányosságunkat.

(Inspiráló filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·